Το ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης επισκέφθηκε την Αρχ. Ολυμπία

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 13:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης επισκέφθηκε την Αρχ. Ολυμπία

Την 25η Σεπτεμβρίου, 180 μέλη του ΚΑΠΗ Δ. Σπάρτης μετέβησαν στην Ολυμπία και επεσκέφθησαν τους αρχαιολογικούς χώρους αυτής.

Τόπος δοξασμένος της Αρχαίας Ελλάδος, εκεί εγένοντο οι Ολυμπιακοί αγώνες, υπό το αυστηρό βλέμμα του Διός, έργο του Φειδία.

Ο Ναός της Ήρας με τον Ερμή του Πραξιτέλη, το Βουλευτήριο, υο Πρυτανείο της διοίκησης, το Στάδιο, το Γυμναστήριο, η Παλαίστρα, το Λεωνιδαίο για τη φιλοξενία των επισήμων, το εργαστήρι του Φειδία που έφτιαξε το χρυσελεφάντινο Άγαλμα, το Φιλιππείο κυκλικό οικοδόμημα, αφιερωμένο στον θεό Δία, απ’ τον Φίλιππο Β’ και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ που κατακλύζεται από τουρισμό.

Τα πολλά άλλα αναθήματα, θα τα απολαύσετε στην επιτόπια επίσκεψή σας για να πλουτίσετε τις γνωστικές και συναισθηματικές σας αποθήκες.

Τους εκδρομείς συνόδευσε ο πρόεδρος του ΝΠ, Θέμης Πατσιλίβας και οι σύμβουλοι του ΔΣ Τσίπουρας Κωνσταντίνος, Αρβανίτη Αφροδίτη, Ψημαρινός Κωνσταντίνος, Αγγελέτου Γεωργία και ο νοσηλευτής Νικολαΐδης Ευάγγελος.

Θέμης Πατσιλίβας

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος