ΣΥΡΙΖΑ κατά Γρηγοράκου για το σύστημα Υγείας: «Θεωρεί ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους…»

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γρηγοράκου για το σύστημα Υγείας: «Θεωρεί ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους…»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας στο βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, μετά από αναφορές του τελευταίου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, περί αποδόμησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο βουλευτής κ. Γρηγοράκος, αντιστρέφοντας ρόλους, σε οργίλο ύφος, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, μιλά για αποδόμηση του συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση.

Δυστυχώς όμως, γι αυτούς που οδήγησαν τις δομές υγείας και τα νοσοκομεία στην κατάρρευση, η πραγματικότητα τούς διαψεύδει οικτρά. Από το 2015 και ύστερα, χωρίς να εφησυχάζουμε γι’ αυτό, το σύστημα Υγείας ανατάσσεται, αυξάνεται η χρηματοδότησή του σταθερά και γίνονται προσλήψεις προνομιακά σε μόνιμες θέσεις εργασίας μετά από 6 χρόνια.
Επίσης, υλοποιείται η υπόσχεση για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας  με την ίδρυση και λειτουργία τοπικών μονάδων Υγείας “ΤΟΜΥ”, μια από τις οποίες λειτουργεί ήδη στην Σπάρτη εδώ και αρκετούς μήνες.

Το σύστημα Υγείας, απελευθερωμένο από θλιβερές πρακτικές και σκάνδαλα του παρελθόντος, και με βασικό μοχλό τους λειτουργούς του, θεμελιώνει συνεχώς σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες.   

Τέλος, ο κ. Γρηγοράκος, στην απαράδεκτη προσπάθειά του να κάνει πολιτική με αφορμή συγκεκριμένο  περιστατικό, υπερέβη τα εσκαμμένα καθώς εγκαλεί τους πάντες, ακόμα και τον Ιατρικό Σύλλογο, για την κατάληξή του».

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Λ. Γρηγοράκου πριν από λίγες ημέρες στον Fly fm, που προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, ήταν οι εξής:

Για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης
ότι οι δείκτες της μακροοικονομίας ευημερούν
«Το ψέμα η κυβέρνηση το έχει αναγάγει σε επιστήμη. Λένε τόσα ψέματα που τα έχουν πιστέψει και οι ίδιοι. Βλέπουν ότι έχουμε μείωση της απασχόλησης και λένε μείωση της πλήρους απασχόλησης. Λένε ότι έχουμε μείωση της ανεργίας, αφού όλοι πήγαν στη μερική απασχόληση. Έχουμε αποδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε πιο κάτω στην ανάπτυξη από την Αλβανία. Έχουμε την αποδόμηση της υγείας. Προχθές, ένας Λάκωνας πολίτης, 63 χρόνων, ήταν στο νοσοκομείο Σπάρτης και χρειαζόταν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Βρέθηκε κρεβάτι στο νοσοκομείο Πύργου. Έκανε πέντε ώρες να φύγει  ασθενοφόρο από τη Σπάρτη και ο άνθρωπος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το τι έγινε. Ούτε ο ιατρικός σύλλογος δεν κάνει ανακοίνωση. Αυτά τα λέω υπευθύνως, τα καταγγέλλω με ονοματεπώνυμο. Άμα πας και ρωτήσεις τον Πολάκη, θα σου πει ότι λέμε ψέματα και ότι είμαστε σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον για την υγεία. Εδώ βουλιάζουμε και αυτοί λένε τα δικά τους».
 
Για την περίοδο που ήταν
αναπληρωτής υπουργός Υγείας
 «Με την ευκαιρία του προαναφερθέντος περιστατικού, να σας πω, ότι προσπαθώ χρόνια να φτιάξω μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Σπάρτη. Το ίδιο το κατεστημένο του νοσοκομείου Σπάρτης δεν μ’ αφήνει να την φτιάξω. Το Νοσοκομείο Μολάων έχει διαλυθεί πλήρως, δεν υπάρχουν γιατροί και βγαίνουν, στημένα, κάποιοι και λένε ότι όλα είναι ωραία. Δεν ρωτάει κανείς, όμως, τον Έλληνα πολίτη, τον Λάκωνα πολίτη, που έχει πάει στο Νοσοκομείο Μολάων και ξέρει εκ των έσω την κατάσταση. Το μαύρο πανό ήταν κρεμασμένο στο Νοσοκομείο Μολάων για πέντε χρόνια, όσα χρόνια ήμουν Υπουργός Υγείας και όσα χρόνια ήταν κυβέρνηση οι Παπανδρέου, Σαμαράς – Βενιζέλος. Έδωσα σαν Υπουργός δέκα ιατρούς και είκοσι νοσηλευτές στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και το μαύρο πανό παρέμενε εκεί. Κατέβηκε όταν διώξανε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς από το νοσοκομείο, για να έχουν το “μαγαζί” τους. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Είχαμε κατασυκοφαντηθεί. Ό,τι καλό και να κάναμε δεν μας πίστευε ο κόσμος».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος