Δεν δίνει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Δ. Σπάρτης

Βαλιώτης: «Τα χρήματα είναι του Δήμου και των πολιτών…»

Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 10:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν δίνει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Δ. Σπάρτης

Το θέμα της «μεταφοράς διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250 – Κοινού Κεφαλαίου του ν.2469/97 και Νο 260 – Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος», συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης της Δευτέρας 9/10, με αφορμή σχετικό έγγραφο που απεστάλη από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση της Κυβέρνησης είχε εφαρμοστεί και το καλοκαίρι του  2015, μετά από την επιβολή των capital controls.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Δημήτρης Αποστολάκος, προχώρησε σε αρνητική εισήγηση για την παραχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων του Δ. Σπάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης τόνισε ότι «δεν θα δώσουμε τα χρήματα γιατί τα χρήματα είναι δικά μας, είναι για τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών», ενώ άσκησε κριτική και στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, επισημαίνοντας ότι «η ΚΕΔΕ φάσκει και αντιφάσκει. Έπρεπε να σταματήσει στην αρνητική απάντηση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και να μην επεκταθεί…». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «σαν Δήμος δεν μπαίνουμε στη λογική ούτε της παραχώρησης μέρους των αποθεματικών. Είμαστε κύριοι εμείς…»

Ο πρόεδρος του ΔΣ Σπ. Μοιράγιας σημείωσε με νόημα: «Μετά από δύο χρόνια, θυμήθηκαν ξανά να ζητήσουν τη μεταφορά των αποθεματικών…;»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Αργειτάκος είπε ότι «χαίρομαι που υπάρχουν αρκετοί ΟΤΑ οι οποίοι δεν συμφωνούν με την τακτική της Κυβέρνησης για πλασματική αύξηση των πλεονασμάτων…»

Ο Χρ. Αλεξάκος από την «Ελπίδα», ο οποίος ψήφισε «παρών», έθεσε μια διαφορετική πτυχή του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε σε διαδικασία stress tests. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε για απότομη αλλαγή των επιτοκίων».

Ο Π. Κουμουνδούρος από την «ΑΝΑΣΑ» σημείωσε ότι «είναι άστοχο το “τσουβάλιασμα” των ΟΤΑ, οι οποίοι έχουν διαφορετική λειτουργία. Διαφωνώ με τη μεταφορά των αποθεματικών, αλλά διαφωνώ με την πολιτική που εφαρμόζει η ΚΕΔΕ».

Ο Δ. Λεβεντάκης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εμφανίστηκε και αυτός αρνητικός στην μεταφορά των ταμειακών αποθεματικών του Δ. Σπάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος