Κατακόρυφη αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Πελοπόννησο!

11 νεκροί και συνολικά 58 τροχαία τον Σεπτέμβριο στους δρόμους της Περιφέρειας

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 07:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατακόρυφη αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στην Πελοπόννησο!

Ανησυχητική αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία δυστύχημα κατέγραψε η μηνιαία έκθεση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Πελοποννήσου, για το μήνα Σεπτέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν δέκα θανατηφόρα τροχαία περιστατικά που είχαν σαν συνέπεια έντεκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ σε πέντε ακόμη τροχαία τραυματίστηκαν σοβαρά οκτώ άτομα.

Η σύγκριση με τον περασμένο χρόνο προκαλεί εύλογο προβληματισμό. Τον αντίστοιχο περυσινό μήνα (Σεπτέμβριος 2016) είχαν σημειωθεί δύο θανατηφόρα τροχαία, που είχαν σαν συνέπεια να χαθούν δύο συνάνθρωποί μας.

Ειδικότερα, η Αστυνομία δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία δυστυχήματα,
ατυχήματα και παθόντες
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 58 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 43 που σημειώθηκαν το 2016.

Ειδικότερα σημειώθηκαν: Δέκα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι δύο τον Σεπτέμβριο του 2016), πέντε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων (έναντι εφτά τον Σεπτέμβριο 2016) και 43 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 34 τον Σεπτέμβριο 2016).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών της Πελοποννήσου υπήρξαν συνολικά 88 παθόντες (έναντι 52 τον Σεπτέμβριο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν: Έντεκα νεκροί (έναντι 2 τον Σεπτέμβριο 2016), οκτώ σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 τον Σεπτέμβριο 2016) και 69 ελαφρά τραυματίες (έναντι 43 τον  Σεπτέμβριο 2016).

Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα., παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Σεπτέμβριο του 2017, συγκροτήθηκαν 484 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.885 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 222 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (2.838) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 2.197 για υπερβολική ταχύτητα, 223 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 130 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 56 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα., 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 11 για παραβίαση σηματοδότη, 79 για ΚΤΕΟ, 10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά., 22 για αντικανονικούς ελιγμούς και 23 για αντικανονικό προσπέρασμα.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος