«Παγώνει» και μειώνει δημοτικά τέλη για το 2018 ο Δ. Σπάρτης

Στα κατώτατα όρια που προβλέπει η νομοθεσία

Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 12:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Παγώνει» και μειώνει δημοτικά τέλη για το 2018 ο Δ. Σπάρτης

Από την έναρξη της θητείας της και παρά τη διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η Δημοτική Αρχή Σπάρτης έχει προβεί σε «πάγωμα», αλλά και σε ελάφρυνση φόρων στους δημότες, που δοκιμάζονται καθημερινά. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή φροντίζει ώστε σε όλη την επικράτεια του Δήμου να υπάρχει «υψηλό επίπεδο καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και σωστή διαχείριση και αποκομιδή απορριμμάτων».

Ύστερα από πρόταση του δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη, προκειμένου να υπάρχει ίση μεταχείριση ανάμεσα στους κατοίκους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σπάρτης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για το 2018, τη μείωση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες της ΔΕ Σπαρτιατών (Αμύκλες, Αφυσσού, Καλύβια Σοχάς και Κλαδά). Έτσι, ο φόρος διαμορφώνεται από 0,09 €/τ.μ. σε 0,04 €/τ.μ, δηλαδή στο κατώτατο όριο, που προβλέπει ο νόμος, όπως ισχύει και στις Δημοτικές Ενότητες Πελλάνας, Οινούντος, Φάριδος, Θεραπνών, Μυστρά και Καρυών, όπου παραμένει σταθερός χωρίς αύξηση στα 0,04 €/τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη από το έτος 2015, η Δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει μειώσεις και στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων πλατειών της Δημοτικής Ενότητας Μυστρά και της Δημοτικής  Ενότητας Σπαρτιατών (χρήση πεζοδρομίων, πλατειών και πεζόδρομων).

Τέλος, αμετάβλητα, για μία ακόμα συνεχόμενη χρονιά παραμένουν: 1. το ημερήσιο τέλος των λαϊκών αγορών, 2. τα τέλη παρεπιδημούντων και 3. Ο ενιαίος συντελεστής τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Συνεχίζουμε με συνέπεια, σοβαρότητα και ευθύνη την εφαρμογή μέτρων, που σκοπό έχουν την οικονομική ανακούφιση των κατοίκων του Δήμου μας, που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της πολυετούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Σπάρτης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti