Τατούλης: «Αδιανόητο οι τράπεζες να μην αναλαμβάνουν το ρίσκο του δανείου»

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 09:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τατούλης: «Αδιανόητο οι τράπεζες να μην αναλαμβάνουν το ρίσκο του δανείου»

«Είναι αδιανόητο οι τράπεζες να μην αναλαμβάνουν μέρος του ρίσκου και να το επωμίζονται μόνο οι επιχειρηματίες δανειολήπτες» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στην πρωτοβουλία «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» την οποία διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα στην Καλαμάτα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

«Όλοι μαζί στο ρίσκο, στην προώθηση των προϊόντων, στην ανεύρεση καινούργιων αγορών και στην οργανωμένη υψηλής ποιότητας συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών που πρέπει να έχουν σήμερα οι τράπεζες» ήταν το κάλεσμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς την Εθνική Τράπεζα και τους επιχειρηματίες, σημειώνοντας παράλληλα ότι δυστυχώς μέχρι τώρα το ρίσκο μεταφέρεται κυρίως στο δανειολήπτη.

Είναι σημαντικό πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, όταν ζητά για την οποιαδήποτε έκδοση ενός μικροδανείου εξαιρετικά δύσκολες εγγυήσεις. Όταν ο κάθε παραγωγός, μεταποιητής ή εξαγωγέας θέλει να επενδύσει στη σχέση του με την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να νιώθει ασφαλής ότι το ρίσκο δεν το παίρνει μόνος του. Ότι το ρίσκο θα πρέπει να μεταφέρεται και στο ίδιο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Μέχρι τώρα τα διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συνέχισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ήταν περισσότερο για να συντηρούν τα προγράμματα των στελεχών των τραπεζών, εις βάρος πάντοτε της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου που ενέτασσε.

«Γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτή η αρμονική σχέση συνεργασίας θα πρέπει να στηριχθεί στα αντικειμενικά κριτήρια της συμβουλευτικής που θα πρέπει να παρέχονται από τα στελέχη της τράπεζας στους αιτούντες τη χρηματοδότηση» δήλωσε σχετικά ο κ. Τατούλης.
Αναφερόμενος στην ικανότητα και τη δυνατότητα της αυτοδιοίκησης να οργανώσει το δικό της χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο περιφερειάρχης ζήτησε τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι και φαίνεται ότι έχουμε την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας και των υπολοίπων κυβερνητικών παραγόντων στο να προχωρήσουμε στη λειτουργία της δικής μας αυτοδιοικητικής τράπεζας μαζί με μετόχους και από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ελεύθερους επαγγελματίες. Αν αυτό το επιλέξουμε ως τακτική θα βρούμε από ίδιους πόρους τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτήσουμε κυρίως όλες τις πτυχές του αγροδιατροφικού τομέα» σημείωσε ο κ. Τατούλης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος