Ξέσπασμα από τους Κροκεάτες της Αττικής για την προσφορά τους στις Κροκεές

Mayfair_Club

Έχουν καταβάλλει 27.000 ευρώ για το χωριό - Θεωρούν ότι στοχοποιούνται για την κακή οικονομική κατάσταση του τοπικού συλλόγου

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 07:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξέσπασμα από τους Κροκεάτες της Αττικής για την προσφορά τους στις Κροκεές

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σύλλογος Κροκεατών Αττικής «Οι Διόσκουροι», ο οποίος θεωρεί ότι στοχοποιείται για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών. Όπως υποστηρίζει σε σχετική επιστολή ο σύλλογος της Αττικής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στο διάστημα μεταξύ των ετών 2014 και 2016, έχει προσφέρει συνολικό ποσό ύψους 27.139,21 ευρώ στον τοπικό σύλλογο για την κάλυψη των αναγκών του. Παρά το γεγονός πως παραδέχεται ότι υπάρχει οικονομικό υπόλοιπο που πρέπει να αποδοθεί στον τοπικό σύλλογο των Κροκεών, εντούτοις οι Κροκεάτες της Αττικής υπογραμμίζουν ότι «το γεγονός ότι υπάρχουν οφειλές του Τοπικού Συλλόγου προς το Δημόσιο από το 2014 και εντεύθεν, οι οποίες έχουν αυξηθεί με διαφόρων ειδών πρόστιμα, είναι ζήτημα διαχείρισης του ταμείου του Τοπικού Συλλόγου από το εκάστοτε διοικητικό του συμβούλιο, στην οποία ο Σύλλογος της Αθήνας δεν έχει καμία εμπλοκή».

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Κροκεατών Αττικής που δημοσιεύτηκε στα «Κροκεάτικα Νέα» αναφέρει τα εξής:

«Επειδή μετά την ενημερωτική-απολογιστική συνέλευση του Τοπικού Συλλόγου σχετικά με την οικονομική του κατάσταση δημιουργήθηκε και αιωρείται στην ατμόσφαιρα της κοινωνίας του χωριού μας η αντίληψη ότι για την δεινή οικονομική κατάσταση του Συλλόγου ευθύνεται εν πολλοίς ο Σύλλογος Κροκεατών της Αθήνας, ενημερώνουμε τους Συμπολίτες μας τα πιο κάτω.

Από το έτος 2014 μέχρι και το έτος 2016 έχουν αποδοθεί στον Σύλλογο του Χωριού συνολικά 27.139,21 €. Συγκεκριμένα κατεβλήθησαν:
08-01-2014: 3.721,48€
31-07-2014: 2.898,31€
17-03-2015: 7.030,75€
12-10-2015: 5.800,00€
12-04-2016: 3.486,71€
17-10-2016: 4.201,96€

Ο Σύλλογος της Αθήνας έχει επιφορτιστεί, και το κάνει με απόλυτα καλή διάθεση προσφοράς προς τον τόπο μας, με την συλλογή των εσόδων του κληροδοτήματος και την απόδοση των μεριδίων σε κάθε δικαιούχο.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός καταβάλλεται διαχρονικά τεράστια προσπάθεια γιατί τα έσοδα προέρχονται από μισθώματα τα οποία κατόρθωνε και κατορθώνει να συγκεντρώσει με μεγάλη αρκετές φορές καθυστέρηση. Τούτο έχει σαν συνέπεια η ετήσια εκκαθάριση των εσόδων και των εξόδων να γίνεται με καθυστέρηση πολλών μηνών και συνήθως με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όταν πλέον έχει διαφανεί το οικονομικό αποτέλεσμα.

Παρά ταύτα ο Σύλλογος της Αθήνας εδώ και αρκετά χρόνια προς διευκόλυνση του Τοπικού Συλλόγου αποδίδει το μερίδιό του σε δύο “εξαμηνιαίες” δόσεις και δεν αναμένει την τελική εκκαθάριση. Είναι αυτονόητα αναγκαία για την προσέγγιση των δικαιωμάτων του Τοπικού Συλλόγου η καθυστέρηση της εκκαθάρισης του εξαμήνου, ειδικά του πρώτου, για των κατά προσέγγιση δικαιουμένων ποσών.

Ο Σύλλογος της Αθήνας στο παρελθόν εν γνώσει του προκατέβαλε στον Σύλλογο του χωριού, μετά από αίτημα των εκπροσώπων του, ποσά έναντι των μελλοντικών εσόδων για την κάλυψη αναγκών του Τοπικού Συλλόγου.

Μικρή αναφορά στο Α’ εξάμηνο του 2015, όταν πέραν των δικαιωμάτων του Β’ εξαμήνου 2014 ύψους 4.052,97 απεστάλησαν 7.030,75 Ευρώ, δηλαδή 2.978,48 € έναντι του μελλοντικού του δικαιώματος.

Πέραν όμως τούτων ο Σύλλογος της Αθήνας συμμετέχει ενεργά και με τα δικά του έσοδα στις ανάγκες του τόπου μας (συμμετοχή σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις), βοήθεια προς το αγροτικό ιατρείο (αποκατάσταση του χώρου, καθαρισμός, κλιματιστικά, επισκευή διαφόρων ιατρικών εργαλείων, προμήθεια υλικού κ.ά.).

Κατά την τελική εκκαθάριση του έτους 2016 και μετά από την συλλογή των καθυστερουμένων μισθωμάτων, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους προέκυψε ότι υπάρχει υπόλοιπο προς απόδοση στον Τοπικό Σύλλογο για το οποίο και ενημερώσαμε άμεσα και εκκρεμεί η απόδοσή του λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τις οποίες έχει επωμιστεί ο Σύλλογος της Αθήνας για την τακτοποίηση της κοινής περιουσίας (καταβολή εξόδων για εκκαθάριση μετοχών στο εξωτερικό) η οποία θα αποβεί προς όφελος των Συλλόγων και εν τέλει της τοπικής κοινωνίας.

Το γεγονός ότι υπάρχουν οφειλές του Τοπικού Συλλόγου προς το Δημόσιο από το 2014 και εντεύθεν, οι οποίες έχουν αυξηθεί με διαφόρων ειδών πρόστιμα, είναι ζήτημα διαχείρισης του ταμείου του Τοπικού Συλλόγου από το εκάστοτε διοικητικό του συμβούλιο, στην οποία ο Σύλλογος της Αθήνας δεν έχει καμία εμπλοκή.

Θεωρούμε επομένως απολύτως άδικη την εικόνα που έχει σχηματισθεί για τον Σύλλογο της Αθήνας. Πέραν δε τούτου, η επίθεση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από διαφόρους η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ξεπέρασε και αυτά τα όρια της χυδαιότητας. Προφανώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι άλλος είναι ο θεσμικός ρόλος του κάθε ανθρώπου και τελείως διαφορετική η προσωπική, ατομική και κοινωνική του υπόσταση.

Τα συμπεράσματα  ανήκουν στον κάθε συμπολίτη μας.

Θεωρούμε επομένως ότι κατηγορηθήκαμε αδίκως καθ’ όν τρόπον ειπώθηκαν όσα ειπώθηκαν και μας αφορούν. Η όποια επίθεση δεχόμαστε είναι ανοίκεια και αναμένουμε από την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Τοπικού Συλλόγου να αποκαταστήσουν εγγράφως την πραγματικότητα και να θέσουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Κροκεατών Αττικής»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος