Νέα πτέρυγα και αναβάθμιση υποδομών στο Λύκειο Νεάπολης!

Mayfair_Club

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 -2020»

Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2017 14:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα πτέρυγα και αναβάθμιση υποδομών στο Λύκειο Νεάπολης!

Την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Νέας Πτέρυγας στο χώρο του Λυκείου Νεάοπολης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 -2020», υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 2.600.000 ευρώ και δικαιούχος είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς.

Με τη συγκεκριμένη πράξη προβλέπεται η προσθήκη νέου κτιρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα Λυκείου Νεάπολης, για τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου - Επαγγελματικού Λυκείου.

Με το παρόν έργο επιχειρείται η κατασκευή χώρων υπογείου-πρώτου ισογείου, συνολικής δόμησης 492,29 τ.μ. το οποίο θα αποτελείται από λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσες διδασκαλίας wc, wc για ΑμεΑ και αποθηκευτικούς χώρους, η κατασκευή χώρων δεύτερου ισογείου συνολικής δόμησης 528,77 τ.μ. το οποίο θα αποτελείται από wc αγοριών, κοριτσιών, Αμεα και προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και  παρασκευαστήριο και η κατασκευή χώρων ορόφου συνολικής δόμησης 253,14 τ.μ. το οποίο θα αποτελείται από (γραφεία καθηγητών, διευθυντών, υποδιευθυντών, γραμματείας, αναρρωτήριο, wc προσωπικού, ΑμεΑ και χώρους αναμονής). Ταυτόχρονα ανακαινίζεται ο περιβάλλον χώρος και οι υπαίθριοι -ημιυπαίθριοι χώροι.

Τα αναμενόμενα οφέλη:
- Αναβάθμιση υποδομών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νεάπολη, δεδομένου ότι η στέγαση των μαθητών του Γυμνασίου (210 περίπου μαθητές) της Δ.Κ Νεάπολης εξυπηρετείται από υπάρχουσα υποδομή, ιδιοκτησίας του Δήμου η οποία όμως έχει κατασκευαστεί πριν τη δεκαετία του 1970. Η μεγάλη ηλικία του κτιρίου και το έντονο διαβρωτικό περιβάλλον (βρίσκεται σε απόσταση 20 μ. από τη θάλασσα) δημιουργούν συνεχώς προβλήματα με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχώς συντηρήσεις - επισκευές.
- Βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών του Γυμνασίου. Με την ανέγερση πτέρυγας Γυμνασίου στο χώρο Λυκείου επιδιώκεται το περιβάλλον του Γυμνασίου αλλά και των Λυκείων (Γενικό- ΕΠΑΛ) στο σύνολο τους, εσωτερικά και εξωτερικά να προκαλούν θετικά συναισθήματα στους μαθητές, να είναι καλαίσθητα, οικεία, φιλικά, και να προδιαθέτουν θετικά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.
- Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Η ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο χώρο του σχολείου έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για όλους όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικούς, «υγιή» παιδιά, γονείς. Με την ανέγερση πτέρυγας Γυμνασίου στο χώρο Λυκείου όλοι οι χώροι του συγκροτήματος (αίθουσες, εργαστήρια, χώροι υγιεινής κ.λ.π) θα είναι λειτουργικά προσβάσιμοι σε όλους τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στους βασικούς χώρους του σχολείου.

Φωτο: Μενέλαος Κωνσταντίνου –TSIRIGO FM 105,6


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος