Κυβερνητική βούληση για αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σπάρτης

Mayfair_Club

Εξετάζεται η δημιουργία πανεπιστημιακής κλινικής στο Νοσοκομείο Σπάρτης - Συνάντηση του βουλευτή Στ. Αραχωβίτη με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κυβερνητική βούληση για αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σπάρτης

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με βασικό θέμα τη λειτουργία και την αναβάθμιση των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στη Λακωνία.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής και επισημάνθηκε από την πλευρά του κ. Αραχωβίτη πως χρίζει «ιδιαίτερης φροντίδας», καθώς αποτελεί την μία από τις δυο πανεπιστημιακές σχολές Νοσηλευτικής σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα  τονίστηκε στον υπουργό ότι η Νοσηλευτική έχει μια πολύ υψηλή -για σχολή επαρχίας- βάση εισαγωγής (16.594 μόρια). «Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των υποψηφίων, αλλά και των φοιτητών στην σχολή. Μια εμπιστοσύνη που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προδώσει» αναφέρει σχετικά ο κ. Αραχωβίτης.

Κατόπιν, έγινε λεπτομερής παρουσίαση των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Σχολή, αλλά ταυτόχρονα, κατατέθηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις ως προς τους τρόπους στήριξής της με σχετικό υπόμνημα που παρέδωσε ο  βουλευτής  στον υπουργό.

Από την πλευρά του ο υπουργός τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρότεινε το μοντέλο που έχει εφαρμοστεί σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες για συνεννόηση όλων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για την Νοσηλευτική σχολή αναγνώρισε ότι χρειάζεται αναβάθμιση και πρότεινε κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία πανεπιστημιακής κλινικής στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Επίσης, σχετικά με τον εξοπλισμό σε εκπαιδευτικά ανθρωποειδή (HumanPatientSimulators) συζητήθηκε η δυνατότητα προμήθειας τέτοιου εξελιγμένου εξοπλισμού και διαπιστώθηκε ότι είναι δυνατή η εξασφάλιση σχετικών πόρων.

Τέλος, επαναβεβαιώθηκε και από τις δυο πλευρές ότι η βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι η παραμονή της σχολής στην Σπάρτη, η λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την κάθοδό του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ώστε να υπάρξει μια πιο εξειδικευμένη συζήτηση των θεμάτων που έχουν ανακύψει.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος