ΕΛΜΕ Λακωνίας: Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο

Mayfair_Club

Τη Δευτέρα

Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 08:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΕΛΜΕ Λακωνίας: Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα, στη συνεδρίαση της Τρίτης 17/10, την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα, 30/10, από τις 11:00 έως και τις 14:00, στα σχολεία της Λακωνίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη 1:30΄ το μεσημέρι της Δευτέρας στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Λακωνίας στο Διοικητήριο.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Λακωνίας τονίζει τα εξής:

«Οι εφαρμοζόμενες ΚΑΙ στην εκπαίδευση μνημονιακές πολιτικές, όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα, υποβάθμισαν την εκπαίδευση συσσωρεύοντας και οξύνοντας παραπέρα τα μεγάλα προβλήματα του Δημόσιου σχολείου,  με:
μείωση δαπανών – μηδενικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών  – μείωση αναπληρωτών - αύξηση της ελαστικής εργασίας – παραπέρα υποβάθμιση εργασιακών συνθηκών (δουλειά σε 3-5 σχολεία, αύξηση ωραρίου, πληθωρικά τμήματα) –  μειώσεις ωρών μαθημάτων – αλλαγές αναθέσεων – περιορισμό ολιγομελών τμημάτων - αύξηση τεχνητών πλεονασμάτων -  μεγάλη μείωση μεταθέσεων-αποσπάσεων –  παρατεταμένη μισθολογική καθήλωση – μειώσεις συντάξεων και δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι αγώνες των εργαζομένων στην εκπαίδευση είναι η εγγύηση για την ανασυγκρότηση του Δημόσιου σχολείου με εκπαιδευτικούς οικονομικά και επιστημονικά αναβαθμισμένους, σε ένα σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές και όλη τη γνώση μέσα από την δωρεάν εκπαίδευση.

Βασική  προϋπόθεση της προάσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών είναι η ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ενεργοποίηση της συσπείρωσης των συναδέλφων στους Συλλόγους των σχολείων και στις ΕΛΜΕ.

Για μας η Παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ισότιμα σε όλους και όλες,  με τρόπο που να καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και να αντισταθμίζει τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Κοντεύουμε δύο μήνες από την πρώτη τοποθέτηση  αναπληρωτών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεκάδες ώρες μαθημάτων χάνονται ακόμα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό μας, μιας και μένουν ακάλυπτες ώρες από την έλλειψη προσωπικού στην πόλη της Σπάρτης αλλά και στην περιφέρεια, σε μαθήματα κατευθύνσεων και επιλογής, σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Με την πολιτική του «σπαγκοραμμένου» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εφαρμόζοντας την πολιτική λιτότητας και περικοπών, λείπουν πάνω από 15000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τις τάξεις. Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση υποβαθμίζει περισσότερο το δημόσιο σχολείο, αυξάνοντας τις ανισότητες και την εγκατάλειψη της μόρφωσης  από μεγάλη μερίδα παιδιών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας αποφάσισε  ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τρίτης, 17-10-17 την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα,  30/10/17 από τις 11:00 έως και τις 14:00 στα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Λακωνίας,  με παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 στη Δ.Δ.Ε. Λακωνίας στο Διοικητήριο διεκδικώντας και απαιτώντας:
α. Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό
β. Τη μείωση του αριθμού μαθητών / τμήμα, σε όλα τα τμήματα με πάνω από εικοσιπέντε μαθητές
γ. Να σταματήσει η υπερεργασία μόνιμων και αναπληρωτών.

Κανένας  εκπαιδευτικός   με υπερωρίες, κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερα από δύο σχολεία».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος