Στη Ρωσία για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας ο Αραχωβίτης (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 16:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Ρωσία για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας ο Αραχωβίτης (ΦΩΤΟ)

Στο Σότσι της Ρωσίας βρέθηκε το διάστημα 22-25 Οκτωβρίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των προέδρων και εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με την ιδιότητα του μέλους και ταμία της ΔΣΟ.

Κύρια θέματα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός των δραστηριοτήτων της ΔΣΟ καθώς και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων, με κυριότερη, αυτή του προγραμματισμού της διοργάνωσης των επετειακών  εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το 2018, καθώς και της διοργάνωσης Διεθνούς Συνεδρίου στον Λίβανο, με θέμα τον Ισλαμικό-Χριστιανικό διάλογο και την προστασία των μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Αραχωβίτης, από τη μεριά του, επικεντρώθηκε στη σημασία της επιτυχίας του συγκεκριμένου διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018, για την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, ενώ υπογράμμισε τον πολιτισμικό χαρακτήρα της θρησκείας στην ευρύτερη περιοχή, που πολλές φορές υπερτερεί ακόμη και του θεολογικού ή εκκλησιαστικού της ρόλου, ειδικά στις σημερινές συνθήκες βίας και πολέμου που ταλανίζουν τη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στον Λίβανο, χριστιανοί και μουσουλμάνοι γιορτάζουν από κοινού, στις 25 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι μουσουλμάνοι διαβάζουν σούρες (αποσπάσματα) από το Κοράνι, που αναφέρονται στη Θεοτόκο, αναγνωρίζουν δε ως γεγονός τη γέννηση του Ιησού Χριστού ως προφήτη.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών    

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος