Εφτά σχολεία υπό κατάληψη σε Σπάρτη και Μολάους

Όλες οι σχολικές μονάδες του νομού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις

Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 13:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εφτά σχολεία υπό κατάληψη σε Σπάρτη και Μολάους

Αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, με τους μαθητές να διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως άμεση κάλυψη των κενών, έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, ολιγομελή τμήματα κλπ.

Στη Λακωνία, σε καθεστώς κατάληψης έχουν περιέλθει εφτά σχολικές μονάδες, με την πλειοψηφία αυτών να εντοπίζεται στην πρωτεύουσα, Σπάρτη.

Συγκεκριμένα σε κατάληψη βρίσκονται το 1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ Σπάρτης, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης και το ΕΠΑΛ Μολάων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το πρωί της Πέμπτης (2/11) υπήρξε συνάντηση μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης, με τους πρώτους να επισημαίνουν στους καταληψίες ότι η κινητοποίηση είναι παράνομη και καταχρηστική. Ακολούθησε σύσκεψη των μαθητών και δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση για άρση της κατάληψης τις επόμενες ημέρες στο εν λόγω σχολείο.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti