Επίθεση Αλεξάκου σε Βαλιώτη για το τουριστικό πρόγραμμα του Δ. Σπάρτης

Mayfair_Club

«Αγνοεί το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Σπάρτης» - «Ακολουθούμε τη νόμιμη οδό για την προμήθεια τουριστικού υλικού» η απάντηση Βαλιώτη

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίθεση Αλεξάκου σε Βαλιώτη για το τουριστικό πρόγραμμα του Δ. Σπάρτης

Κόντρα, που είναι ικανή να οδηγήσει σε ρήξη(;) ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δ. Σπάρτης και επικεφαλής της «Ελπίδας», Χρ. Αλεξάκου και του δημάρχου Βαγγέλη Βαλιώτη, με αφορμή την υλοποίηση του τουριστικού προγράμματος του Δ. Σπάρτης.

Αφορμή για τη διάσταση απόψεων που πρόεκυψε, αποτέλεσε το θέμα «μελέτης - ψήφισης πίστωσης για την προμήθεια: φωτογραφιών/διαφημιστικών βίντεο/χάρτινων τσαντών/τουριστικού εντύπου  για τις ανάγκες τουριστικής προβολής του Δήμου Σπάρτης», το οποίο συζητήθηκε στο ΔΣ Σπάρτης που διεξήχθη τη Δευτέρα (8/11) στην Γκοριτσά. Ο κ. Αλεξάκος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ωστόσο απέστειλε επιστολή στην οποία εξαπολύει δριμύ κατηγορώ στον Ευ. Βαλιώτη για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού εγκαλεί το δήμαρχο για το γεγονός ότι παρ’ όλο που υπήρξε απόφαση για αλλαγή του τρόπου υλοποίησης του τουριστικού προγράμματος του Δ. Σπάρτης, ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ως καθ’ ύλην αρμόδιος του τουρισμού. Όπως υποστηρίζει ο κ. Αλεξάκος, αντί του προέδρου της επιτροπής τουρισμού, η Δημοτική Αρχή κάλεσε για ενημέρωση την Χρ. Μακρυσοπούλου, ως τη νέα εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα τουρισμού. «Η ενέργεια του δημάρχου Σπάρτης αποτελεί μια ενέργεια δομικά άσχετη, αυτοδιοικητικά απρεπή και συναδελφικά ύπουλη» τονίζει στην επιστολή του ο Χρ. Αλεξάκος, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν έχει κανένας μας το δικαίωμα, ούτε ο κ. δήμαρχος, να συμπεριφέρεται ως δικτατορίσκος ή τυραννίσκος λαμβάνοντας αποφάσεις εν κρυπτώ θεωρώντας το δήμο Σπάρτης ιδιοκτησία του». Τέλος, έκανε λόγο για «βρώμικο πόλεμο ο οποίος γίνεται και συνεχίζεται, δυστυχώς, στο πρόσωπό μου». «Δεν πλήττει εμένα αλλά το δήμο Σπάρτης και τον τομέα τουρισμού» κατέληξε.

Πάντως, αν και η επιστολή Αλεξάκου ανεβάζει το επίπεδο της αντιπαράθεσης, περιέχοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ο δήμαρχος Σπάρτης απάντησε σε ήπιους τόνους, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έπρεπε να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, δια της διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια του τουριστικού υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού προκάλεσε αντιδράσεις και από τις άλλες παρατάξεις του ΔΣ Σπάρτης.

Αναλυτικά, η επιστολή Αλεξάκου, που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ Σπύρο Μοιράγια, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δυστυχώς, για προσωπικούς λόγους θα απουσιάσω από τη σημερινή συνεδρίαση. Σχετικά με το θέμα Νο 16 το οποίο εισηγούμαι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού (ή Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης), θα επιθυμούσα να σας παρουσιάσω δέκα (10) παραμέτρους τις οποίες οφείλει να γνωρίζει το Σώμα, κατόπιν ανάγνωσής σας.

1) Η διενέργεια του συγκεκριμένου διαγωνισμού, δεν θα μας αποδώσει τα επιθυμητά ποιοτικά αποτελέσματα στους τομείς της φωτογραφίας, βίντεο και εντύπων. Και για αυτό θα πρέπει σήμερα να αναβληθεί, πλην της παραγράφου για τις σακούλες. Ειδικότερα:

2) Ως επιτροπή τουρισμού και προσωπικά ως πρόεδρός της, έχω επιμεληθεί το ζήτημα των εντύπων και του βίντεο από το 2016, κατόπιν ενημέρωσης του κ. δημάρχου. Για το έντυπο έχει ήδη ετοιμαστεί η προμακέτα ενώ για το βίντεο έχει γίνει ρεπεράζ βάση 2.500 φωτογραφιών και κατόπιν η συγγραφή σεναρίου από σκηνοθέτη (Ιούνιος-Ιούλιος 2016). Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού είναι προγραμματισμένη η παρουσίασή τους, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί.

Για την προμήθεια φωτογραφιών, όπως ήδη έχω προτείνει, καλό θα ήταν να ανατεθεί στη ΛΕΦΩΣ τόσο για λόγους οικονομίας όσο και λόγω της ευελιξίας που παρουσιάζει ως Σύλλογος, μιας και ο χρόνος της φωτογράφισης θα διαρκέσει περίπου ένα έτος (σας υπενθυμίζω πως χρειαζόμαστε φωτογραφίες ειδικών προδιαγραφών και από όλες τις εποχές του χρόνου).

Τέλος, για τις σακούλες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα αρκεί να ακολουθηθούν οι οδηγίες του γραφίστα που σχεδίασε το λογότυπό μας.

3) Οι τεχνικές προδιαγραφές που περιγράφονται στο διαγωνισμό δεν είναι οι ενδεδειγμένες και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στα ερευνητικά μας ευρήματα τόσο σε επίπεδο επιτροπής όσο και έγκρισης ΕΟΤ με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η επιθυμητή ποιότητα. Για την αποτελεσματική υλοποίηση, θα μπορούσαμε αντί διαγωνισμού, να ακολουθήσουμε το μοντέλο που εφαρμόσατε με ευκολία και χωρίς καθυστερήσεις, για τη νέα ιστοσελίδα του δήμου Σπάρτης.

4) Αν και είχα έρθει, επανειλημμένως, σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου (τελευταία φορά τον Μάιο 2017) για τον τρόπο υλοποίησης του εγκεκριμένου από τον ΕΟΤ προγράμματός μας, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν χωρίς να ενημερωθώ. Σημειώστε, πως, πλέον, στα θέματα του τουρισμού δεν μπορεί να υλοποιηθεί τίποτα. Έχουν “μπλοκάρει” τα πάντα από το καλοκαίρι του 2016. Σκεφθείτε πως για να συμμετάσχουν οι υπάλληλοί μας (Μητράκος & Αλεξάκης) στην τρέχουσα έκθεση τουρισμού στο  Λονδίνο, εκδόθηκε “επιτροπικό ένταλμα” διότι οι υπηρεσίες δεν ενέκριναν αυτό που ενέκρινε ο επίτροπος. Ίσως τελικά ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα του δήμου Σπάρτης, θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για να λύσει το ζήτημα εγκαίρως, προλαμβάνοντας το διασυρμό μας.

5) Και ενώ οι “όποιοι υπεύθυνοι” όφειλαν να με ενημερώσουν για τις αλλαγές που αποφάσισαν προκειμένου να συσκεφθούμε σε πολιτικό πλέον επίπεδο, τι χρειάζεται να κάνουμε, αντί του προέδρου της επιτροπής τουρισμού κάλεσαν την κ. Μακρυσοπούλου, ως τη νέα εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα τουρισμού (σύμφωνα με μια κυριολεκτικά εν κρυπτώ απόφαση δημάρχου) αλλά και ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής τουρισμού. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι πως η ομάδα των υπεύθυνων (υπηρεσιακοί παράγοντες και η νέα εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού) αποφάνθηκαν τη διενέργεια διαγωνισμού χωρίς, επίσης, να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Αγνόησαν δηλαδή την επιτροπή και μάλιστα επιδεικτικά! Ποιος αδαής τους έδωσε αυτή την εντολή;

6) Η ενέργεια του δημάρχου Σπάρτης να ορίσει την αγαπητή συνάδελφο κ. Μακρυσοπούλου ως εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα τουρισμού, χωρίς μάλιστα να έχουν περιγραφεί στην πρόχειρη απόφασή του τα καθήκοντά της, αποτελεί μια ενέργεια δομικά άσχετη, αυτοδιοικητικά απρεπή και συναδελφικά ύπουλη. Δείχνει αμετροέπεια και υπέρμετρο εγωκεντρισμό. Επιπλέον, εκθέτει τη συνάδελφο διότι δεν έχει ούτε τη γνώση των πεπραγμένων μας ως επιτροπή αλλά ούτε και ρώτησε για να τα μάθει (αν και αναπληρωματικό μέλος της). Έσπευσε ωστόσο, χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις των δεδομένων, να συναποφασίσει μαζί με τους υπηρεσιακούς αγνοώντας την ψηφισμένη από το Σώμα, επιτροπή τουρισμού!

7) Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε καλά ότι η θέση του δημάρχου Σπάρτης δεν επιτρέπει την ασέβεια και την απρέπεια έναντι συναδέλφων, ιδιαιτέρως μάλιστα προς εκείνους στους οποίους οφείλεται αυτή η θέση που κατέχει (ας μην λησμονεί την καταλυτική συνεισφορά της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ). Επίσης, ο κ. δήμαρχος οφείλει να κατανοήσει πως ιεραρχικά δεν βρίσκεται πιο πάνω από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ούτε έχει δικαίωμα να αγνοεί τις αποφάσεις του με παρωχημένα διοικητικά τεχνάσματα ευτελίζοντάς το. Αλλά κυρίως δεν έχει κανένας μας το δικαίωμα, ούτε ο κ. δήμαρχος, να συμπεριφέρεται ως δικτατορίσκος ή τυραννίσκος λαμβάνοντας αποφάσεις εν κρυπτώ θεωρώντας το δήμο Σπάρτης ιδιοκτησία του.

8) Κύριε Πρόεδρε, ως επικεφαλής του Σώματος, του ανώτατου οργάνου του δήμου Σπάρτης, παρακαλώ μεριμνήστε ώστε να διορθωθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση του κ. δημάρχου και να καταργηθεί ο αποτυχημένος θεσμός του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού (όπως δείχνει η μέχρι σήμερα πρακτική στα αυτοδιοικητικά πράγματα), που τοποθετήθηκε ως “καπέλο” στην επιτροπή τουρισμού. Υπενθυμίζω, πως η επιτροπή τουρισμού, ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο για να το υπηρετεί χωρίς διακρίσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες και για αυτό το λόγο είναι το κυρίαρχο εισηγητικό όργανο για τα θέματα τουρισμού. Έτσι όπως ορίζεται άλλωστε και από τον Καλλικρατικό νόμο. Οφείλω να ενημερώσω το Σώμα, πως η επιτροπή τουρισμού, δεν δύναται να λειτουργήσει με “καπέλο” κανέναν δημοτικό σύμβουλο όσο σεβαστός και αγαπητός αν είναι, ιδιαιτέρως μάλιστα όταν δεν έχει καθορισμένα καθήκοντα βάση της απόφασης δημάρχου. Οι διοικητικοί ερασιτεχνισμοί και οι πειραματισμοί πρέπει να πάψουν επιτέλους για το καλό της Σπάρτης.

9) Κύριε Πρόεδρε, αντί να κεφαλαιοποιήσουμε τις επιτυχίες μας στον τουρισμό ως Σώμα, φαίνεται πως επιχειρείται από τον κ. δήμαρχο η διαγραφή του σημαντικού έργου ορισμένων μελών της Α’ θητείας της επιτροπής τουρισμού (γράφω ‘ορισμένων’ διότι τα υπόλοιπα εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία εξόντωσης, συκοφάντησης και κατακρεούργησης του προέδρου της με την ανοχή του κ. δημάρχου). Αν είναι έτσι, τότε ο κ. δήμαρχος να εισηγηθεί τη διάλυση της επιτροπής αναλαμβάνοντας και την αντίστοιχη ευθύνη για έναν τομέα, ίσως τον μοναδικό, που ο δήμος Σπάρτης μπορεί να υπερηφανεύεται βάση στατιστικών αποτελεσμάτων. Ο βρώμικος πόλεμος που γίνεται και συνεχίζεται, δυστυχώς, στο πρόσωπό μου δεν πλήττει εμένα αλλά το δήμο Σπάρτης και τον τομέα τουρισμού.

10) Κύριε Πρόεδρε, κλείνοντας θα επαναλάβω πως οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι στον Τουρισμό, είμαστε όλοι εταίροι. Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, παρατάξεις και πολίτες. Και όλοι μαζί, έχουμε χρέος και συμφέρον να αναδείξουμε το μοναδικό τουριστικό προϊόν της πόλης και κατ’ επέκταση της χώρας μας.

Χρήστος Κ. Αλεξάκος, δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ΕΛΠΙΔΑ»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος