Ενημερώθηκε και δεσμεύτηκε για τα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Μυστρά ο Στ. Αραχωβίτης

Mayfair_Club
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 16:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημερώθηκε και δεσμεύτηκε για τα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Μυστρά ο Στ. Αραχωβίτης

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη στο ΕΕΕΕΚ Μυστρά, όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια κ. Σωπιάδου, εκπαιδευτικούς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων π. Συμεών Παπαγεωργίου, με βασικό θέμα  τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην ακαταλληλότητα των χώρων όπου στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια του σχολείου και δευτερευόντως στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Οι χώροι είναι αρκετά μικροί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες διδασκαλίας τόσο των 34 μαθητών που φοιτούν αυτή τη στιγμή στο ΕΕΕΕΚ Μυστρά όσο και των εκπαιδευτικών, ενώ δεν υπάρχει επαρκώς στεγασμένο προαύλιο  για τις βροχερές μέρες. Επίσης, τα εργαστήρια (εκτός της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία είναι υποδειγματική), όπως το θερμοκήπιο, η αίθουσα ξυλογλυπτικής και ζαχαροπλαστικής χρειάζονται μεγαλύτερους χώρους και επιπλέον εξοπλισμό.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού ενημερώθηκε για τα παραπάνω προβλήματα, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση καλυτέρευσης των συνθηκών διδασκαλίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο για το ΕΕΕΕΚ που επισκέφθηκε όσο και για το ειδικό σχολείο της Α’/θμιας το οποίο αντιμετωπίζει εξίσου σημαντικά προβλήματα. «Το στοίχημα, ωστόσο, αυτή τη στιγμή για την ειδική εκπαίδευση στη Λακωνία είναι η στέγαση των σχολείων σε εγκαταστάσεις σύγχρονες εντός του αστικού ιστού» αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης και προσθέτει:

«Για την αναγνώριση του δικαιώματος της παροχής ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η Κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά και ουσιαστικά βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Ήδη, πέρυσι και φέτος,  σε συνθήκες κρίσης, έχουν ιδρυθεί 34 νέα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ενώ, ειδικά φέτος, λειτουργούν όλα τα σχολεία με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος