Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες του Δ. Ευρώτα από χαλαζόπτωση! (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Σε απόγνωση οι αγρότες της περιοχής - Παναγιωτακάκος: «Σε ύφεση τα φαινόμενα, σε ετοιμότητα ο Δήμος…»

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 14:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες του Δ. Ευρώτα από χαλαζόπτωση! (ΦΩΤΟ)

Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες ελιάς και εσπεριδοειδών προκάλεσε η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (16/11) σε περιοχές του Δ. Ευρώτα. Οι παραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς είδαν την παραγωγή τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες και, μάλιστα, στην περίοδο έναρξη της συγκομιδής.

Όπως ανέφερε στο «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Ευρώτα και υπεύθυνος του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης του Δ. Ευρώτα, κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, ολοκληρωτική καταστροφή έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε Δαφνί, Κροκεές και Στεφανιά, ενώ προβλήματα και ζημιές υπάρχουν στις Γούβες, σε περιοχές της ΔΕ Γερακίου και στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας  του Δήμου Ευρώτα.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ο ποταμός Ευρώτα έχει «φουσκώσει» και η στάθμη του έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

«Αυτή τη στιγμή τα φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση, όμως ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει για τις επόμενες ώρες. Πάντα ελλοχεύει και ο κίνδυνος υπερχείλισης του Ευρώτα. Ο Δ. Ευρώτα προχώρησε σε άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία των πολιτών» τόνισε ο Ηλ. Παναγιωτακάκος.

Υπάλληλοι του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Ευρώτα συλλέγουν πληροφορίες από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τα προβλήματα, ενώ οι πολίτες, αυτοβούλως ενημερώνουν το γραφείο, προφορικά ή αποστέλλοντας φωτογραφικό υλικό.

Παράλληλα, κλήθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που θα μεταβεί στην περιοχή σήμερα, για να  γίνουν οι διαπιστώσεις των καταστροφών από τη χαλαζόπτωση, ώστε να υπάρξει αναγγελία και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για προληπτικούς λόγους, κλειστά παρέμειναν σήμερα Πέμπτη νηπιαγωγεία στην περιοχή του Δ. Ευρώτα.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινό κατεπείγον έγγραφο, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε τον Δήμο Ευρώτα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τη νύχτα και ειδικά κατά τις ώρες από 03.00 έως 06.00.

Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός του Δήμου Ευρώτα τέθηκε σε επιφυλακή, με το σύνολο του προσωπικού και των μηχανημάτων να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα λειτουργήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο είναι σε γνώση του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη.

Η ενημέρωση για την κατάσταση στο Δήμο Ευρώτα συνεχίζεται και σε περίπτωση που κάποιος πολίτης επιθυμεί να αναφέρει πρόβλημα που αντιμετωπίζει, μπορεί να καλεί τον «Λακωνικό Τύπο» στο τηλέφωνο 2731081253.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος