Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας στο Μανιάτη Μ. Κουτσιλιέρη!

Mayfair_Club

Η απονομή θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2017 08:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας στο Μανιάτη Μ. Κουτσιλιέρη!

Το βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας «Βασίλη Ξανθόπουλου – Στέφανου Πνευματικού» στις βιοϊατρικές επιστήμες, πρόκειται να απονεμηθεί στον Μανιάτη καθηγητή Πειραματικής Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη. Την απονομή του βραβείου θα κάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την Πέμπτη 7/12 και ώρα 19:00 στην Παλαιά Βουλή.

Ο κ. Κουτσιλιέρης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Κότρωνα, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Δήμου Ανατολικής Μάνης επί δημαρχίας κ. Πέτρου Ανδρεάκου στις 06/10/2013.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) έχει θεσμοθετήσει από το 1991 το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Βασίλη Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού. Το βραβείο είναι ετήσιο και τιμά τη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Στέφανου Πνευματικού, καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μελών του ΙΤΕ, που δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990 στο Ηράκλειο, τη στιγμή που επιτελούσαν από κοινού το διδακτικό λειτούργημα. Η έννοια της Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας: Η έννοια αυτή δεν εξαντλείται στην ικανότητα σαφούς, κατανοητής και ενδιαφέρουσας διδασκαλίας από την έδρα. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στον φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν στην έρευνα, τον καθιστούν δε κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας.

Σύντομο βιογραφικό
Μιχ. Κουτσιλιέρη
Ο καθηγητής Μιχάλης Κουτσιλιέρης αποφοίτησε το 1980 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγητής της Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο.

Από το 1982 μέχρι το 1998 -και αφού είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές και τη διδακτορική του διατριβή- διαγράφει 16ετή πανεπιστημιακή πορεία στα Πανεπιστήμια McGill, Sherbooke και Laval ως ερευνητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας και ως Καθηγητής Φυσιολογίας και Ενδοκρινολογίας Μαιευτικής Γυναικολογίας.

Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχοντας παράλληλα σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις.

Έχει καταλάβει διοικητικές θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για την έρευνα, στο Ερευνητικό Κέντρο Αλέξανδρος Φλέμινγκ, ενώ τρείς φορές έχει αναδειχτεί Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2005 τιμήθηκε με το Β΄ βραβείο Εθελοντισμού από το Υπουργείο Υγείας.

Eπιλογή και απονομή
του βραβείου
1. Επιλόγιμοι για το βραβείο μπορούν να είναι μέλη ΔEΠ των ελληνικών AEI, ειδικοί επιστήμονες και άλλο διδακτικό προσωπικό, μέλη ερευνητικών κέντρων με πανεπιστημιακό διδακτικό έργο, καθώς και όσοι είχαν στο παρελθόν κάποια από τις παραπάνω ιδιότητες (π.χ., ομότιμοι καθηγητές). Tο βραβείο, ωστόσο, απονέμεται μόνο σε ζώντες.

2. Oι υποψήφιοι προτείνονται από πρόσωπο ή πρόσωπα (π.χ., διδάσκοντες ή διδασκομένους) που έχουν γνώση του διδακτικού έργου των προτεινομένων. Oι προτάσεις πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και ενυπόγραφες, θεωρούνται εμπιστευτικές και μπορούν να επανεξετάζονται, μαζί με νεότερες, σε επόμενα έτη. Επικοινωνία των προτεινομένων με τη Γραμματεία ή με τα μέλη της Επιτροπής του Βραβείου δεν ενθαρρύνεται.
3. Tο βραβείο έχει, κατ' αρχήν, τριετή θεματικό κύκλο, Θετικές Επιστήμες, Eπιστήμες του Aνθρώπου και Tέχνες και Bιοϊατρικές Επιστήμες. Για το 2017, γίνονται αποδεκτές προτάσεις που εμπίπτουν στον θεματικό κύκλο των Βιοϊατρικών Επιστημών.
4. Tο βραβείο απονέμεται από Eπιτροπή Aκαδημαϊκών Δασκάλων, που καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημών.
5. H Eπιτροπή, συλλέγοντας ενδεχομένως και πρόσθετα στοιχεία, αξιολογεί τις προτάσεις.
6. H απονομή του βραβείου θα γίνει την 7η Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος