Συμφωνία Γρυπιώτη-Σκουρλέτη για μέτρα ανακούφισης στο «λαβωμένο» Δ. Ευρώτα

Σε συνάντηση των δύο ανδρών

Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 18:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συμφωνία Γρυπιώτη-Σκουρλέτη για μέτρα ανακούφισης στο «λαβωμένο» Δ. Ευρώτα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με τον δήμαρχο Ευρώτα, Ιωάννη Γρυπιώτη. Ο δήμαρχος Ευρώτα ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που απασχολούν τον δήμο και ειδικότερα τις δυνατότητες παρέμβασης του υπουργείου, με έμφαση στο ζήτημα της εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης βλαβών και ζημιών στην αγροτική οδοποιία, που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ο κ. Γρυπιώτης αφού ενημερώθηκε για τη διαδικασία υποβολής αιτήματος αναφορικά με τις απαιτήσεις για την αποκατάσταση βλαβών στην οδοποιία, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης, με σκοπό την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης στο Δήμο του, ευχαρίστησε τον κ. Σκουρλέτη για την άμεση ανταπόκρισή του.

Ο Γιάννης Γρυπιώτης εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, που έγινε μετά από την πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Ευρώτα εξέθεσε στον υπουργό τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία και έπληξαν την περιοχή σε αστικό (οικίες, επιχειρήσεις κ.λ.π), αγροτικό, κτηνοτροφικό κεφάλαιο, καθώς σε υποδομές και αγροτική οδοποιΐα.

Συμφωνήθηκε να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο μετά την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των άμεσων και αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες τοπικές και δημοτικές κοινότητες.

Επίσης, υπήρξε συμφωνία να μην υπάρξει καμία ανοχή σε περιπτώσεις που προκλητικά έκλεισαν ρέματα,  με προσπορισμό προσωπικού οφέλους και αποτέλεσμα να καταστρέφονται οικισμοί και περιουσίες πολιτών.

Συμπερασματικά εν αναμονή του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης συμφωνήθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών να συνδράμει με έκτακτη χρηματοδότηση τον Ευρώτα.

Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των έργων άμεσης αναγκαιότητας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα τεθούν μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων καθώς και μέτρα ανακούφισης, όπως το «πάγωμα» εισφορών και δανείων, ΕΝΦΙΑ κλπ

 Ήδη συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσκεψη στον Δήμο Ευρώτα, ώστε σε κοινή σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους αγρότες να ανακοινωθούν τα μέτρα οικονομικής αποζημίωσης των αγροτών.

Τέλος, την Πέμπτη ο δήμαρχος Ευρώτα αναχωρεί για προγραμματισμένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να θέσει στην αντιπροσωπεία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία την τρίτη συνεχόμενη τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο κ. Γρυπιώτης θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος