Δηλώσεις ζημιάς από πλημμύρες-χαλάζι στους Δήμους Ευρώτα και Σπάρτης

Έως 1 Δεκεμβρίου

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 16:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δηλώσεις ζημιάς από πλημμύρες-χαλάζι στους Δήμους Ευρώτα και Σπάρτης

Πραγματοποιήθηκε από τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ευρώτα αναγγελία ζημιάς από χαλάζι -πλημμύρα-ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή στις 16/11/2017 και αφορά ζημιές στην παραγωγή αλλά και γενικά στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ μέχρι και την Παρασκευή 1/12, προσκομίζοντας αντίγραφο αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2017.

Τα τέλη εκτίμησης για τις δενδρώδεις καλλιέργειες είναι 10 λεπτά το δένδρο, για τα υπαίθρια κηπευτικά ανέρχονται σε 2 ευρώ/στρέμμα ενώ για τα κηπευτικά θερμοκηπίου ανέρχονται σε 10 ευρώ/στρέμμα.

Ειδικότερα υποβάλλονται ηλεκτρονικά:
- αιτήσεις δήλωσης ζημιάς της ηρτημένης παραγωγής.

Οι παραγωγοί εφόσον προτίθενται να συγκομίσουν την παραγωγή τους είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν ασυγκόμιστα δένδρα «μάρτυρες».
- αιτήσεις για ζημιές γενικά στη γεωργική τους εκμετάλλευση όπως σε, φυτικό κεφάλαιο, αρδευτικό δίκτυο, γεωργικό εξοπλισμό, θερμοκήπια, γεωργικές αποθήκες κ.λ.π.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται:
- Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Δ.Κ. Σκάλας, Τ.Κ. Λεήμονα Δ.Κ. Βλαχιώτη, Τ.Κ. Γουβών, Τ.Κ. Μυρτιάς, Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου, Τ.Κ. Νιάτων, στο Γραφείο Κίνησης (Απέναντι από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών) στη Σκάλα, τηλ. 2735042254 Ανταποκριτής: Αθηνά Γκορίτσα και Δημήτριος Μπούτσαλης
- Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Απιδιάς και Τ.Κ Κρεμαστής, στο ΚΕΠ Αγ. Δημητρίου Νιάτων, τηλ. 2732360612, Ανταποκριτής: Αθανάσιος Μακρής
- Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ. Κροκεών, Τ.Κ. Δαφνίου, Τ.Κ. Βασιλακίου, Τ.Κ. Λαγίου, και Τ.Κ. Στεφανιάς στο Δημαρχείο Κροκεών -ΚΕΠ Ανταποκριτής: Αγγελική Μαγκλάρα τηλ. 2735360220 ή 2735071318 και Γεώργιος Κοκκόλης τηλ. 2735071722.
  Για αγροκτήματα που βρίσκονται στην Τ.Κ Βρονταμά, Τ.Κ Γράμμουσας, Τ.Κ Περιστερίου, Τ.Κ. Γλυκόβρυσης, Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, Τ.Κ. Έλους, Τ.Κ. Αστερίου Τ.Κ. Γερακίου, Τ.Κ. Αλεποχωρίου, Τ.Κ. Καρίτσας, Τ.Κ. Καλλιθέας, στο Δημαρχείο Βλαχιώτη, τηλ. 2735042210, 27353 60221, 2735 3 60222, 2735 3 60225. Ανταποκριτές: Γεωργία Καραχάλιου, Γεωργία Πανοτοπούλου και Ευαγγελία Χαραλάμπους

Ζημιές στην ΤΚ Αγίων Αναργύρων
του Δ. Σπάρτης

Από το Δήμο Σπάρτης ανακοινώθηκε ότι έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ για ζημιά από το χαλάζι της 16ης Νοεμβρίου 2017 στις περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων της ΔΕ Θεραπνών σε καλλιέργειες ελιάς.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (δηλ. για 15 ημέρες από την επόμενη της ζημιάς) στην ανταποκριτή ΕΛΓΑ της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων της Δημοτικής Ενότητας Θεραπνών (κ. Πλαγάκη Νικολέτα. Η ανταποκριτής ΕΛΓΑ – Πλαγάκη Νικολέτα, θα βρίσκεται στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης στα τηλ. 2731022226 (εσωτ. 116).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω ΑΛΛΑΓΗΣ του συστήματος δηλώσεων από ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί τους και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα καταχώρησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΛΓΑ, ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ, διότι σε ενδεχόμενο τεχνικό πρόβλημα καταχώρησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΛΓΑ, η αίτηση ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ.

Παρατηρήσεις
1. ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ: α)  σε μη συστηματικές ή εγκαταλελειμμένες καλλιέργειες, ή β)  κατά ανεξάρτητο αγροτεμάχιο που έχει λιγότερα από δέκα δένδρα ή γ)  αγροτεμαχίων που καταλαμβάνουν κατ’ είδος, έκταση μικρότερη από ένα (1) στρέμμα.
(Σημείωση: Ισχύει συνδυαστικά, δηλ. δεν καλύπτεται π.χ. έκταση 1,5 στρέμμα με 8 δένδρα, ούτε και έκταση 0,9 στρέμματα με 15 δένδρα).
2. Δήλωση ζημιάς υποβάλλεται μόνο αν από το συγκεκριμένο αίτιο έχει ζημιωθεί η καλλιέργεια ανά αγροτεμάχιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής αναμενόμενης παραγωγής.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά (από τον παραγωγό για υποβολή της δήλωσης):
- Αντίγραφο δήλωσης καλλιέργειας / εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2017 (ΟΣΔΕ).
(Σημ. Είναι ευνόητο ότι θα πρέπει να υπάρχει ταύτιση των στοιχείων με τη δήλωση ζημιάς για το ζημιωμένο αγροτεμάχιο (όνομα παραγωγού, ίδια τοπωνύμια, έκταση και αριθμός δένδρων). Η Δήλωση Καλλιέργειας έχει υποβληθεί μαζί με την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2017 στην ΕΑΣ Λακωνίας).
- Για ζημιές σε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα συνυποβάλλεται και σχετική πιστοποίηση (ότι τα ζημιωμένα αγροτεμάχια επιδοτούνται ως βιολογικά).

Με τη δήλωση ζημιάς καταβάλλονται από τους παραγωγούς τα τέλη εκτίμησης, που ανέρχονται σε: 0,10 €/δέντρο.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος