Φωταγωγούνται οι «σκοτεινές» Θερμοπυλών και Αρχιδάμου στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

 Φωτίζεται και η Επισκόπου Βρεσθένης όπου κατασκευάζεται νησίδα

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 07:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φωταγωγούνται οι «σκοτεινές» Θερμοπυλών και Αρχιδάμου στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ)

Μια σημαντική εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δ. Σπάρτης και αφορά την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε τμήματα των οδών Θερμοπυλών και Αρχιδάμου, που βρίσκονται στο «σκοτάδι». Ειδικότερα πρόκειται για το κομμάτι της Θερμοπυλών από Επισκόπου Βρεσθένης έως Αρχιδάμου και το τμήμα της Αρχιδάμου από Θερμοπυλών έως Τριακοσίων.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο «Λακωνικό Τύπο», ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, πρόκειται να τοποθετηθούν σύγχρονοι στύλοι φωτισμού, με απόσταση περίπου 20 μέτρων (ανά φωτιστικό σώμα).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας κατασκευάζεται διαχωριστική νησίδα, όπου θα τοποθετηθούν στύλοι ηλεκτροφωτισμού στην οδό Επισκόπου Βρεσθένης (στο τμήμα μεταξύ Λυκούργου και Θερμοπυλών), πλησίον του κλειστού γυμναστήριου και του Γηροκομείου Σπάρτης. Στη συγκεκριμένη οδό υπήρχε νησίδα που διαχώριζε, όμως, μόνο το τμήμα του δρόμου στο ύψος του Γηροκομείου. Επομένως, με την κατασκευή της νέας νησίδας (μέχρι τη Θερμοπυλών) ο Δ. Σπάρτης πετυχαίνει με «ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», καθώς αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κίνηση των οχημάτων, αλλά και να φωταγωγηθεί η εν λόγω οδός.

Η παραπάνω εργολαβία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση μεταξύ Δ. Σπάρτης και αναδόχου.

Το πρόβλημα της έλλειψης φωτισμού στις παραπάνω γειτονιές της λακωνικής πρωτεύουσας είναι ιδιαίτερα έντονο και προκαλεί προβλήματα στην ασφαλή κίνηση -ιδιαίτερα- των πεζών κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες. Ο «Λακωνικός Τύπος», δεχόμενος σωρεία παραπόνων από πολίτες, είχε αναδείξει το σοβαρό θέμα στο παρελθόν, καθώς σε αντίθεση με κεντρικές λεωφόρους της πόλης (όπως η Κων. Παλαιολόγου, Λυκούργου, Οθ. Αμαλίας, Λεωνίδου κ.α.), υπάρχουν σημεία της πόλης, όπου οι κάτοικοι αισθάνονται «δεύτερης κατηγορίας πολίτες» και τις νύχτες δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν.

Όμως, το πρόβλημα του ελλιπούς φωτισμού παρατηρείται και σε άλλες συνοικίες της Σπάρτης, επομένως η δημοτική Αρχή θα πρέπει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει αναλόγως τα -δικαιολογημένα-  αιτήματα των δημοτών. Πάντως, η αρχή έγινε προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό είναι σίγουρα θετικό.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος