Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εφτά περιοχές του Δ. Ευρώτα

Μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2018 - Με απόφαση Π. Τατούλη

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 13:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εφτά περιοχές του Δ. Ευρώτα

Την κήρυξη τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω εκτεταμένων ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία, αποφάσισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Συγκεκριμένα, υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης τελούν οι τοπικές κοινότητες Αγίου Ιωάννη, Αστερίου, Γλυκόβρυσης και Γουβών της ΔΕ Έλους και οι τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Απιδέας, Νιάτων της ΔΕ Νιάτων.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, που είναι η 15η Ιανουαρίου 2018, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Ικανοποίηση Γρυπιώτη από
τη συνάντηση με Σκουρλέτη
Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης από την προχθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, μετά από την πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη.

Ο δήμαρχος Ευρώτα εξέθεσε στον υπουργό τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία και έπληξαν την περιοχή σε αστικό (οικίες, επιχειρήσεις κ.λ.π),αγροτικό, κτηνοτροφικό κεφάλαιο, καθώς σε υποδομές και αγροτική οδοποιία.

Συμφωνήθηκε να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο μετά την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των άμεσων και αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες τοπικές και δημοτικές κοινότητες. Επίσης, να μην υπάρξει καμία ανοχή σε περιπτώσεις που προκλητικά έκλεισαν ρέματα με προσπορισμό προσωπικού οφέλους και αποτέλεσμα να καταστρέφονται οικισμοί και περιουσίες πολιτών. Συμπερασματικά, συμφωνήθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών να συνδράμει με έκτακτη χρηματοδότηση τον Ευρώτα.

Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των έργων άμεσης αναγκαιότητας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα τεθούν μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων καθώς και μέτρα ανακούφισης, όπως το πάγωμα εισφορών και δανείων, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π

Ήδη συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσκεψη στον Δήμο Ευρώτα, ώστε σε κοινή σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους αγρότες να ανακοινωθούν τα μέτρα οικονομικής αποζημίωσης των αγροτών.

Τέλος, την Πέμπτη ο δήμαρχος Ευρώτα αναχωρεί για προγραμματισμένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και αναμένεται να θέσει στην αντιπροσωπεία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία την τρίτη συνεχόμενη τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του ο δήμαρχος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος