«Τεράστια η καταστροφή, οι αποζημιώσεις δεν θα επανορθώσουν πλήρως τα προβλήματα» (VIDEO)

Mayfair_Club

Τατούλης σε πολίτες στο Δ. Ευρώτα

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 17:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τεράστια η καταστροφή, οι αποζημιώσεις δεν θα επανορθώσουν πλήρως τα προβλήματα» (VIDEO)

Το πλαίσιο των μέτρων για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και την επανόρθωση των ζημιών μετά την τεράστια καταστροφή από τη χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Ευρώτα έθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, κατά τις συναντήσεις του την με τους πολίτες σε περιοχές που επλήγησαν και ειδικότερα στην Απιδιά και στη Λυκόβρυση.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η έκταση της καταστροφής που έχει γίνει στην περιοχή είναι τόσο μεγάλη που οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να επανορθώσουν πλήρως τα προβλήματα. Ενημέρωσε τους πολίτες ότι έχει κηρύξει με απόφασή του την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνθήκη η οποία παρέχει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο επίπεδο των ζημιών των οικοσκευών, των υποδομών και του αγροτικού κεφαλαίου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, του πολίτες για την επικοινωνία του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ώστε να επισκεφθεί άμεσα την περιοχή και τον υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο συζήτησε την υποβολή αιτήματος λήψης οικονομικών μέτρων για την περιοχή, τόσο στο πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων, όσο και στο πάγωμα της καταβολής της εισφοράς στον ΕΛΓΑ.

Ο Π. Τατούλης αναφέρθηκε και στη λήψη μέτρων για τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν σε σχέση με το δημόσιο και τις ιδιωτικές υποχρεώσεις και σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις που θα δοθούν για τις ζημιές δεν μπορούν να παρακρατηθούν από κανένα ενδιαφερόμενο για ίδιον όφελος.  

«Η εντολή που έχω δώσει στην αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Λακωνίας, οι οποίοι είναι από την πρώτη στα σημεία που υπέστησαν καταστροφές, είναι να γίνει γρήγορα η καταγραφή των προβλημάτων των υποδομών. Κατόπιν θα δούμε πως θα δρομολογήσουμε τη γρήγορη αποκατάστασή τους, έτσι όπως έχουμε κάνει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι και η υπηρεσία της Περιφέρειας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα χωράφια για να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος