Αντέχουν οι τιμές των εσπεριδοειδών στη Λακωνία παρά το χαλάζι

Πάνω από 30 λεπτά/κιλό η τιμή των προϊόντων

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 07:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντέχουν οι τιμές των εσπεριδοειδών στη Λακωνία παρά το χαλάζι

Παρά τις εκτεταμένες ζημιές που προξένησε η χαλαζόπτωση στην παραγωγή της κεντρικής  και νότιας Λακωνίας, φαίνεται ότι οι τιμές των εσπεριδοειδών του νομού διατηρούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Τα προβλήματα από τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν περιοχές της Λακωνίας, Αργολίδας και Θεσπρωτίας είναι υπαρκτά, όμως η ποιότητα των προϊόντων είναι καλή και οι τιμές ξεκίνησαν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στη Λακωνία, σύμφωνα με τον ΑγρόΤυπο, οι τιμές κυμαίνονται πάνω από 30 λεπτά/κιλό, ενώ στην Αργολίδα αγγίζουν και τα 38 λεπτά το κιλό.

Οι ζημιές στα εσπεριδοειδή από την χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δ. Ευρώτα (κυρίως) είναι σημαντική. Σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής, το χαλάζι έπεφτε για περίπου μιάμιση ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Γλυκόβρυση και των Κροκεών. Όσον αφορά τη διαμόρφωση των τιμών ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Sparta Orange, Πέτρος Μπλέτας, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «ομαλά διαμορφώνονται οι τιμές πάνω από 30 λεπτά το κιλό. Υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγές. Το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής θα κατευθυνθεί στις βαλκανικές χώρες, ενώ ένα μικρό ποσοστό πάει προς Ιταλία».

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή των μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνης, η οποία ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες. Άρτα και Θεσπρωτία είναι το μεγαλύτερο παραγωγικό κέντρο αυτής της ποικιλίας μανταρινιών. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους εμπόρους, ωστόσο η παραγωγή φέτος αναμένεται να είναι λίγο μειωμένη.

Με πληροφορίες από agrotypos.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος