Γιατροί από Σπάρτη, Αρεόπολη, Βλαχιώτη εξέτασαν τους μετανάστες στο Βλαχιώτη

Mayfair_Club
Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 17:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιατροί από Σπάρτη, Αρεόπολη, Βλαχιώτη εξέτασαν τους μετανάστες στο Βλαχιώτη

Για την περισυλλογή των 66 μεταναστών (στην πλειοψηφία τους από το Κουρδιστάν), που εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης (22/11) σε βραχώδη ακτή κοντά στον Γερολιμένα, ενημερώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρο Δ. Μαριόλη. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, δύο εκ των αλλοδαπών κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ μία γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Αμέσως ενημερώθηκαν η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης 23/11, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο παιδιάτρους, τρεις γιατρούς γενικής ιατρικής και δύο αγροτικούς γιατρούς, με επικεφαλής τον διοικητή του ΓΝ Λακωνίας κ. Σωτήρη Μπότσιο, βρέθηκε στο χώρο προσωρινής υποδοχής των μεταναστών στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη. Το ιατρικό προσωπικό εξέτασε τους πρόσφυγες (41 ενήλικες και 22 παιδιά) και τούς εφοδίασε με το απαραίτητο πιστοποιητικό, έτσι ώστε νομότυπα να προωθηθούν προς δομές φιλοξενίας.

Η συμβολή των γιατρών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη, της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης και των εθελοντών ιατρών ήταν καθοριστικής σημασίας στην παροχή ιατρικής βοήθειας.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος