Αυξάνεται ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην Πελοπόννησο

Mayfair_Club

Το κυνήγι η λύση υποστηρίζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 13:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξάνεται ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην Πελοπόννησο

Εντατικές προσπάθειες για την διαχείριση του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου που παρατηρείται ιδίως στα καταφύγια άγριας ζωής, καταβάλλει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες της περιοχής ευθύνης της.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία «είναι γεγονός ότι οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες των κατοίκων της υπαίθρου που είχαν την ατυχία να έχουν τις περιουσίες τους εντός των καταφυγίων άγριας ζωής, είναι πολύ σοβαρές έως και καταστροφικές σε κάποιες των περιπτώσεων, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση.

Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί στερούντο ακόμα και της δυνατότητας να λάβουν μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράνομη θήρα.

Αποδέκτης της έντονης διαμαρτυρίας των πληγέντων είναι οι δασικές υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε μεγάλο βαθμό οι κυνηγετικές οργανώσεις. Ωστόσο, είναι σαφές ότι αποτελεί αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας η διαχείριση και προστασία της άγριας πανίδας καθώς επίσης η διασφάλιση και η περιφρούρηση της γεωργικής, κτηνοτροφικής και δασικής οικονομίας από την οποία εξαρτάται η επιβίωση των πολιτών ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα μας χρονική περίοδο» υπογραμμίζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και προσθέτει τα εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας η οποία είναι διεθνώς αποδεκτή και απόλυτα συμβατή με το φυσικό περιβάλλον, συνιστά το ενδεδειγμένο διαχειριστικό μέτρο για την ρύθμιση του πληθυσμού του αγριόχοιρου και ως εκ τούτου είμαστε στην διάθεση των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών για την διευθέτηση του σχετικού θέματος».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος