Μίλησαν για τις πρώτες βοήθειες, αλλεργίες και διατροφή στο Δημ. Σχολείο Ξηροκαμπίου

Mayfair_Club
Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 13:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μίλησαν για τις πρώτες βοήθειες, αλλεργίες και διατροφή στο Δημ. Σχολείο Ξηροκαμπίου

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το βράδυ της Δευτέρας (4/12), οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων – Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Ξηροκαμπίου με αντικείμενο τα θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά στην σχολική πραγματικότητα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Οι ομιλητές, μεστοί και ουσιαστικοί, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά στο σχολείο και όχι μόνο. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης τόνισε ότι μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές «στο πρώτο λεπτό» από το περιστατικό. Ο ειδικός αλλεργιολόγος κ. Παναγιώτης  Παπαλεξανδράκος αναφέρθηκε στις αλλεργίες που μπορεί να παρατηρηθούν στην σχολική κοινότητα ,τον τρόπο αντιμετώπισης τους και κυρίως ποια είναι τα μέτρα πρόληψης – όσο αυτό είναι εφικτό – για την αποφυγή των αλλεργιών.

Τέλος, ο διατροφολόγος κ. Παναγιώτης Μπασουράκος αναφέρθηκε στην διατροφική αλυσίδα, στο τι είναι σκόπιμο να έχουν ως φαγητό οι μικροί μαθητές στο σχολείο άλλα και για το πως οι κηδεμόνες θα προσέχουν το σώμα τους.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα, ο αντιδήμαρχος Δημ. Σπάρτης  κ. Γ. Κονίδης και ο σχολικός σύμβουλος κ. Ιωαν. Σαιτάκης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος