ΕΚ Λακωνίας: «Το απεργιακό δικαίωμα δεν μας το χάρισε κανείς»

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 15:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΕΚ Λακωνίας: «Το απεργιακό δικαίωμα δεν μας το χάρισε κανείς»

«Το απεργιακό δικαίωμα δεν μας το χάρισε κανείς. Το κερδίσαμε με αγώνες και οποιαδήποτε αλλαγή αποτελεί αιτία πολέμου» αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας με αφορμή την «αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας για την λήψη απόφασης της απεργίας και την άμεση απόσυρσή της».

Το ΕΚ Λακωνίας τονίζει ότι η εν λόγω τροπολογία «είναι προσωρινή και θα επανέλθει με νέα διατύπωση», ενώ προσθέτει τα εξής:

«Η κυβέρνηση απέδειξε ακόμα μια φορά, ότι μπορεί να υιοθετήσει οποιοδήποτε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές και τους εργοδότες, χωρίς επιφυλάξεις και ενοχές.

Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δείχνουν ξεκάθαρα ότι το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι για μια ακόμη φορά πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία».

Το ΕΚΛ καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της Λακωνίας να δώσουν δυναμική απάντηση στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί για τις 14 Δεκεμβρίου, «στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος