Οι Λάκωνες μαθητές διαγωνίζονται στη γνώση των αρχαίων ελληνικών

Mayfair_Club

Δηλώσεις συμμετοχής έως 11/12

Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 14:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Λάκωνες μαθητές διαγωνίζονται στη γνώση των αρχαίων ελληνικών

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, στο πλαίσιο ανάδειξης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και προώθησης της αρχαιογνωσίας, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό αρχαίων ελληνικών για τους μαθητές της Β΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων του νομού Λακωνίας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017.

Μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου, ομάδος προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, θα διαγωνιστούν στη μετάφραση και επεξεργασία αποσπάσματος από την αρχαία ελληνική πεζογραφία.

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού αναλαμβάνει να καθορίσει τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, εκτός σχολικού ωραρίου, και ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων μαθητών.

Τα θέματα θα επιλεγούν από τριμελή ειδική επιστημονική επιτροπή. Οι τρεις πρώτοι μαθητές με την καλύτερη επίδοση θα βραβευθούν σε ειδική τελετή, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί τιμητικός έπαινος.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στη Διεύθυνση της σχολικής τους μονάδας μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

«Ας γνωρίσουμε τη δύναμη που κρύβει η γλώσσα μας, ας αγωνιστούμε για την υπεράσπιση, τη διαιώνιση, την ψυχή, το πνεύμα και την ευγένειά της, που είναι η ίδια η ιστορία και η ρίζα μας λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό αρχαιογνωσίας!» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το  filolak.blogspot.gr.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος