Εκτός ΕΣΠΑ 2007-2013 η αποκατάσταση της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης

Mayfair_Club

Η απάντηση ΥΠΕΘΑ στα ερωτήματα Δαβάκη

Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 19:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτός ΕΣΠΑ 2007-2013 η αποκατάσταση της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης

Απάντηση στην πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη για την αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα(νυν Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης) έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια συντήρησης που έχει καταβληθεί μέχρι τώρα από την οικεία μονάδα (ΚΕΕΜ), δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες του κτηρίου και ότι για αυτό το λόγο εξετάστηκε το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης του έργου από κοινοτικούς πόρους. Ακολούθως, ο κ. Δαβάκης ζητούσε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους το έργο δεν κατάφερε τελικώς να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες το υπουργείο έχει προβεί για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στην απάντηση αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΕΘΑ υπέβαλε αίτημα στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου, αυτή τελικά δεν κατέστη δυνατή εντός του χρηματοδοτικού πλαισίου του ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της ωριμότητάς του και της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, το έργο εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως υψηλής προτεραιότητας και, ως εκ τούτου, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των τευχών δημοπράτησης.

Με αφορμή αυτήν την απάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι ελπίζει αυτή τη φορά το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε προφορικά την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ) ο υπεύθυνος Προγραμματισμού του ΠΕΠ Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Δαβάκης θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος