Έλαβε το «Βραβείο Εξαιρετικής Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας» ο Μανιάτης Μιχ. Κουτσιλιέρης!

Mayfair_Club

Η απονομή της διάκρισης στον εκ Κότρωνα ορμώμενο καθηγητή έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 07:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έλαβε το «Βραβείο Εξαιρετικής Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας» ο Μανιάτης Μιχ. Κουτσιλιέρης!

Το φετινό «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού» του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) απονεμήθηκε στον Μανιάτη καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Μιχάλη Κουτσιλιέρη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Κότρωνα Αν. Μάνης.

Το επιστημονικό έργο του επικεντρώνεται στα επιστημονικά πεδία της Μοριακής Φυσιολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ορμονικών Θεραπειών στον Καρκίνο Προστάτη, Οστικών Μεταστάσεων και Ορμονοεξαρτώμενων νόσων και νεοπλασιών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 άρθρα σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και το έργο του έχει βραβευθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικές εταιρείες της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Το 2017 συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη θέσπιση του «Βραβείου», του μοναδικού που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση των ακαδημαϊκών δασκάλων στην πανεπιστημιακή διδασκαλία.

Το ΙΤΕ θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, οι οποίοι υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευόμενου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων και ο βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Η απονομή του βραβείου έγινε στις 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το έργο του τιμώμενου παρουσίασε ο καθηγητής-ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και ακολούθησε ομιλία του κ. Κουτσιλιέρη με θέμα: «Αρμονία μηχανισμών Ζωής & Θανάτου στη σύγχρονη Φυσιολογία του Ανθρώπου και την Ιατρική Ακριβείας».

Εμφανώς συγκινημένος, ο Μιχάλης Κουτσιλιέρης δήλωσε: «Σπύρος Πιτούλης, Μενέλαος Μπατρίνος, Γιώργος Τόλης, David Goltzman & Fernand Labrie. Οι δάσκαλοι που έκαναν τα όνειρα μου να ανθίσουν. Ένα μεγάλο Ευχαριστω. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μου. Μια διάκριση στην καρδιά της ακαδημαϊκής ταυτότητας του καθένα από μας. Γνωρίζοντας το πόσοι άξιοι συνάδελφοι από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα μπορούσαν να ήταν στη θέση μου με σεμνότητα αποδέχθηκα την τιμή από την επιτροπή εξαίρετης ακαδημαϊκής διδασκαλίας του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας».

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος