Διδακτικές «εξορμήσεις» για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 13:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διδακτικές «εξορμήσεις» για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τη συνοικία του σχολείου τους, ενώ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφτηκαν τη γειτονιά του σχολείου τους και της Γ’ τάξης το δημαρχείο Σπάρτης, στα πλαίσια σχολικής δραστηριότητας.

Οι μαθητές, λοιπόν, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της Β’ και της Α’ τάξης, κκ  Κωνσταντίνου Μουρούτσου, Ελισάβετ Κόρακα, Στυλιανού Γουγουλιά, Γεωργίας Μοίρα, Αργυρούλας Μαστρογιάννη και Αθηνάς Αγοργιανίτη, επισκέφτηκαν τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου ο ιερέας του ναού, π. Σεραφείμ Κοσμάς τους μίλησε για τα μέρη του ναού, καθώς και για την εορτή των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το αρτοποιείο «Μάζη», όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού και αρτοσκευασμάτων και να συζητήσουν για την όλη διαδικασία, μίλησαν για την ονομασία των οδών Ορθίας Αρτέμιδος, Τριακοσίων, Θερμοπυλών, Βρασίδου και Θίβρωνος και έκαναν ασκήσεις προσανατολισμού, κατηφόρισαν προς την περιοχή «Ματαλαίικα», είδαν το Αρχοντικό Ματάλα, το κολυμβητήριο Ματάλα … και φυσικά δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και την παρακείμενη του κολυμβητηρίου δημοτική παιδική χαρά, όπου ξεκουράστηκαν, έφαγαν το δεκατιανό τους και έπαιξαν για λίγο.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης, με τους εκπαιδευτικούς κκ Απαλοδήμα Αποστόλη, Σκαμνέλη Βασιλική και Αγοργιανίτη Αθηνά, μετέβησαν στο δημαρχείο Σπάρτης, όπου τους περίμενε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης. Τα παιδιά κάθισαν στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων και αφού ο Δήμαρχος τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ως άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και αυριανοί υπεύθυνοι δημότες και πολίτες, συζήτησαν μαζί του για θέματα και προβληματισμούς σχετικά με το Δήμο και τις λειτουργίες του.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, «οι εξωσχολικές δραστηριότητες και επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών υπηρετούν πλέγμα διδακτικών και παιδαγωγικών στόχων, βοηθώντας τα παιδιά μέσα από βιωματικές καταστάσεις που πηγάζουν από καθημερινές ανάγκες και προβληματισμούς του κοινωνικού περίγυρου, να μάθουν αποτελεσματικότερα. Με άλλα λόγια, υπάρχει μια σύνδεση της καθημερινότητας με τη μαθησιακή διαδικασία και αυτή η νέα πνοή καθιστά τα παιδιά ενεργά κοινωνούς στη διαδικασία της μάθησης και στην αναζήτηση της γνώσης».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος