Ο π. Θ. Μαντζαβράκος νέος πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Αντικαθιστά τον π. Γεώργιο Μπλάθρα

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 13:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο π. Θ. Μαντζαβράκος νέος πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Τα καθήκοντα του πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης στον πανοσιολογιώτατο  αρχιμανδρίτη, π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, ανέθεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος,  τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Ο π. Θεόφιλος αποφοίτησε κατ’ αρχάς από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου και στη συνέχεια από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Ακολούθως έλαβε το πτυχίο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Εκάρη μοναχός στις 16 Ιανουαρίου 2000 στην ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 20 Ιανουαρίου 2000 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης και πρεσβύτερος στις 8 Μαρτίου 2002 στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων. Ο κ. Ευστάθιος του απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη στις 25 Μαρτίου 2009 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2010 του ανέθεσε και το λειτούργημα του εξομολόγου.  Από τον Απρίλιο του 2007 υπηρετεί ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, προσφέροντας τη διακονία του με πολλή προθυμία, εργατικότητα και επαινετή επιτυχία. Κατά καιρούς έχει αναλάβει πολλά παράπλευρα λειτουργικά καθήκοντα εξυπηρετώντας τις πιεστικές ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης, ύστερα από εισήγηση του κ. Ευσταθίου, η Ιερά Μονή Ιβήρων έχει αναθέσει στον π. Θεόφιλο την ευθύνη του Ι.Ν Παναγίας Πορταϊτισσας στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, που αποτελεί μετόχι της εν λόγω ιστορικής μονής του Αγίου Όρους.

Παράλληλα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε, γραπτώς και προφορικώς, την ευαρέσκειά του στον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα, ο οποίος άγει το 80ο έτος της ζωής του, για την πολύτιμη προσφορά του μία ολόκληρη δεκαετία στη θέση του πρωτοσυγκελλεύοντα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι οδηγήθηκε στην απόφασή του αναλογιζόμενος τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο π. Γεώργιος, ύστερα από την προ τετραετίας εκδημία της πρεσβυτέρας του Χριστίνας, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά απερίσπαστος από διοικητικά καθήκοντα. Ο σεβασμιώτατος τού απένειμε τον τίτλο του επιτίμου πρωτοσυγκελλεύοντος και τον παρακάλεσε να παραμείνει στα γραφεία, προσφέροντας τις σημαντικές υπηρεσίες του βασιζόμενος στην πολυετή εμπειρία του και στις αστείρευτες γνώσεις του σε εκκλησιαστικά θέματα. Επίσης, ο π. Γεώργιος παραμένει στον Μητροπολιτικό Ναό ως εφημέριος και προϊστάμενος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ευστάθιος είχε αναθέσει στον π. Γεώργιο, καθήκοντα πρωτοσυγκελλεύοντος, κατ’ εξαίρεση της αρχαιοτάτης παραδόσεως της Εκκλησίας και του καταστατικού της χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο η θέση του πρωτοσυγκέλλου δίνεται μόνο σε αγάμους κληρικούς.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος