Ζητείται νέο κτίριο για τη στέγαση του ειδικού σχολείου Σπάρτης

Μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο Σπάρτης

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 18:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητείται νέο κτίριο για τη στέγαση του ειδικού σχολείου Σπάρτης

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Σπάρτης με θέμα τις κτηριακές εγκαταστάσεις των ειδικών σχολείων.

Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα του δημάρχου Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Παναγιώτης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής Α/θμιας εκπαίδευσης Πέτρος Νταλιάνης, η διευθύντρια του ειδικού δημοτικού σχολείου Σπάρτης, Σοφία Παινέση, η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Σπάρτης Άννα Σωπιάδου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας Παναγιώτης Κουμουνδούρος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ Σπάρτης π. Συμεών Παπαγεωργίου.

 Ήδη, σε προηγούμενη επίσκεψη του κ. Αραχωβίτη στο ΕΕΕΕΚ Σπάρτης στις 10 Νοεμβρίου 2017, είχαν διαπιστωθεί τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική εκπαίδευση στη Λακωνία και είχε ανακοινωθεί η ανάγκη δημιουργίας νέων σχολείων. Οι κτηριακές υποδομές που τώρα εξυπηρετούν την λειτουργία των δυο σχολείων, δεν ανταποκρίνονται στις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, ούτε διαμορφώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Η ακαταλληλότητα σχεδόν στο σύνολο των χώρων διδασκαλίας και εργαστηρίων δεν δίνει περιθώρια αναζήτησης κάποιων βελτιωτικών παρεμβάσεων στις ήδη υπάρχουσες δομές, αλλά, αναζήτησης μιας ολικής και οριστικής λύσης.

Η κατεύθυνση είναι η δημιουργία νέας εγκατάστασης, η οποία θα στεγάζει τα δύο σχολεία και θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου. Για το λόγο αυτό, προτάθηκε, σε πρώτη φάση, να σταλούν προς την ΚΤΥΠ ΑΕ σχετικές εκθέσεις που θα περιγράφουν την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέων σχολείων και κατόπιν κλιμάκια μηχανικών της Εταιρείας να εξετάσουν και να διερευνήσουν την καταλληλότητα των χώρων που θα έχουν προταθεί.

Ήδη πέρυσι και φέτος, σε συνθήκες κρίσης, έχουν ιδρυθεί 34 νέα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, γεγονός που καταδεικνύει την σημασία και την προτεραιότητα στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η κατασκευή ενός νέου σχολείου στην Σπάρτη είναι περισσότερο από απαραίτητη. Το πρώτο βήμα, έχει ήδη γίνει.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti