Αστυνομία και Λιμεναρχείο προτείνουν: Hotspot αλλοδαπών το πρώην ΚΤΕΟ Κροκεών

alte_peloponnese

Τι προτίθεται να κάνει ο Δ. Ευρώτα

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 17:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αστυνομία και Λιμεναρχείο προτείνουν: Hotspot αλλοδαπών το πρώην ΚΤΕΟ Κροκεών

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα λειτουργίας Κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λακωνία, ένα ζήτημα που έχει προξενήσει θυελλώδεις αντιδράσεις από φορείς και πολίτες του νομού.

Και ενώ στο παρελθόν, ως «υποψήφιοι» χώροι για hotspot εμφανίζονταν -σύμφωνα με δημοσιεύματα- δομές, όπως το αεροδρόμιο Σπάρτης, το στρατόπεδο του ΚΕΕΜ, ξενοδοχεία και εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες στη λακωνική πρωτεύουσα κ.α., όπως αποκαλύπτει ο «Λακωνικός Τύπος», στις παραπάνω εγκαταστάσεις έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη χώρος. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Δ. Ευρώτα, που εξασφάλισε ο «ΛT», η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας φέρεται να προτείνει ως χώρο για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών, το πρώην Δημόσιο ΚΤΕΟ των Κροκεών. Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο ο Δ. Ευρώτα και συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα Κροκεών απευθύνει κάλεσμα σε προέδρους συλλόγων και φορέων της περιοχής για τη συζήτηση του παραπάνω θέματος, την Τετάρτη 10/1 και ώρα 7.00 μμ στο δημαρχείο Κροκεών.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στον «ΛT» και ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο οικείος δήμος έχει λάβει σχετικά έγγραφα, τόσο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας όσο και από το Λιμεναρχείο Γυθείου, μέσω των οποίων προτείνεται η μετατροπή του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κροκεών σε Κέντρο Κράτησης παράτυπα εισελθόντων μεταναστών. Πάντως, ο κ. Βέρδος ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Δ. Ευρώτα, οπότε η Δημοτική Αρχή δεν είναι αρμόδια να λάβει αποφάσεις για την τύχη του συγκεκριμένου θέματος.

Αναλυτικά, το σχετικό έγγραφο του Δήμου Ευρώτα-Τοπική Κοινότητα Κροκεών αναφέρει τα εξής:

«Σας καλούμε σης 10 του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Κροκεών για συζήτηση στο θέμα «Κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών (Έχει προταθεί από τη Δ/νση Αστυνομίας Λακωνίας ως τέτοιος χώρος, το κτίριο που στεγαζόταν το δημόσιο ΚΤΕΟ).
Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας».

Το παραπάνω έγγραφο υπογράφει ο πρόεδρος της ΤΚ Κροκεών κ. Σαράντος Γορανίτης.

26754723 894631007384883 89754233 n

Υπέρ της επαναλειτουργίας δημοσίων
ΚΤΕΟ είχε ταχθεί η Περιφέρεια
Πάντως, με δήλωσή της πριν από ένα περίπου χρόνο, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Ντίνα Νικολάκου, είχε εκφράσει τη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για επαναλειτουργία όλων των δημοσίων ΚΤΕΟ που υπάγονται στην Περιφέρεια. Αναλυτικά, είχε δηλώσει:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν αποφάσισε να βάλει λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ, αντιθέτως αποφάσισε να ανοίξουν όλα τα ΚΤΕΟ που παραμένουν κλειστά, ξεκινώντας από το κλειστό ΚΤΕΟ Κορινθίας, ώστε να αξιοποιήσει τις υποδομές, κτιριακές και εξοπλισμού, για τον εκσυγχρονισμό των οποίων έχουν δαπανηθεί σημαντικοί πόροι και οι οποίες θα καταστραφούν από την αχρησία».

Πηγή φωτο: Google

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος