Απάντηση του εκπροσώπου της ΤΚ Αγόριανης σε δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου»

Mayfair_Club
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 16:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντηση του εκπροσώπου της ΤΚ Αγόριανης σε δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου»

Απάντηση σε σχόλιο του «Λακωνικού Τύπου» (θέμα), για το σημείο ανάρτησης του πίνακα ανακοινώσεων στην Αγόριανη Δ. Σπάρτης, έδωσε ο εκπρόσωπος της ΤΚ Αγόριανης κ. Δημήτριος Καφεντζής.

Αναλυτικά:

«Ενημερώνω λοιπόν ότι: Αυτός έχει τοποθετηθεί εκεί από τον εκπρόσωπο αυτού κ. Καφεντζή Δημήτριο κατόπιν κοινής απόφασης. Οι λόγοι είναι οι εξής:
1. Το κοινοτικό γραφείο όπου υπάρχει Συγκεκριμένος χώρος είναι σε σημείο τέτοιο του χωριού που δεν παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης στους περισσότερους εκ των κατοίκων για ενημέρωση.
2. Εκεί υπήρχε και παλαιότερα
3. Το αν είναι το κτίριο αντιαισθητικό κατά την άποψη ορισμένων δεν μας δημιουργεί αναστολές σχετικά με την προτεραιότητα ενημέρωσης των πολιτών.
4. Το μοναδικό πλέον καφενείο του χωριού καθώς και η κεντρική εκκλησία αυτού όπως επίσης και το πνευματικό κέντρο είναι δίπλα παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για ενημέρωση εύκολα και καθημερινά.
5. Είναι το κεντρικότερο και το ποιο προσβάσιμο σημείο του χωριού.
6. Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ατυχήματος αν ενδεχομένως πέσει κάποιο τζάμι. Υπάρχει προστατευτικό πρεβάζι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα τελευταία 50 χρόνια εκεί στέκουν όπως είναι χωρίς να έχει πέσει κανένα.
7. Το ρετρό κομμάτι όπως σχολιάζεται ενός χωριού είναι κομμάτι της ιστορίας του και της ταυτότητας του την οποία δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε άλλωστε το κτίριο αυτό για τους γνώστες του παρελθόντος έχει συγκεκριμένη διαδρομή και καλό θα ήταν να τη μάθετε,
8. Υπάρχει εκεί σκόπιμα: Μήπως τυχών και υπάρξει ευαισθησία από κάποιους καλοπροαίρετους κριτές οι οποίοι χαρακτηρίζουν ρετρό το συγκεκριμένο χώρο και προσφέρουν για την τοποθέτηση του το δικό τους καλαίσθητο και πιο προβεβλημένο χώρο που δεν τυγχάνει ρετρό. Για μένα το μόνο εύκολο για να έχω αποφύγει τις κριτικές θα ήταν να τον έχω αναρτημένο στο Κοινοτικό Γραφείο δυσχεραίνοντας έτσι τους κατοίκους του χωριού όσον αφορά τη δυνατότητα ενημέρωσης. Πρέπει να τους ικανοποιεί που υπάρχει πίνακας και τους ενημερώνει ασχέτως που και να φροντίζουν να κάνουν και εκείνοι το ίδιο αντί να σχολιάζουν. Προσωπικά το σχόλιο αυτό με διευκόλυνε να τοποθετηθώ υπενθυμίζοντας σε κάποιους ότι: Το χωριό δεν είναι για να σχολιάζουμε δυστυχώς κακοπροαίρετα τα προβλήματα αυτού βλέποντας μόνο αυτό το κομμάτι αλλά να υπάρχει καλή πρόθεση για συνεργασία προς επίλυση τους και βέβαια όταν πρέπει να μιλάμε, να μιλάμε αλλά όταν δεν πρέπει να τηρούμε σιγή. Επίσης δε να μην αυτόπροσδιοριζόμαστε όπως εμείς θέλουμε. Συνιστώ δε όσους κόπτονται για κινδύνους και νομιμότητα να κοιτάξουν τον καθρέπτη. Βέβαια ο γράψας αυτά και οι έχοντες άποψη επί παντός επιστητού δεν έχουν τη δυνατότητα δεύτερης σκέψης που να τους επιτρέπει να σκεφτούν ότι ίσως δεν πρόκειται περί έμπνευσης αλλά ανάγκης. Καθώς ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου πρότερου χώρου ανάρτησης δεν μας επέτρεπε πλέον να τον έχουμε εκεί και επειδή εμείς αυθαίρετα σε ξένους χώρους δεν παρεμβαίνουμε εκεί βρήκαμε και εκεί τον αναρτήσαμε. Τέλος δεν μας ενδιαφέρει η άποψη των επισκεπτών του χωριού ξένων και μη ή αυτών που από μακριά κόπτονται ή αυτών που είναι μεν στο χωριό αλλά μακριά από την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της ούτε βέβαια η θέση του πίνακα αν είναι σε κτίριο εγκαταλελειμμένο με σάπια ξύλα και σκουριασμένα σίδερα. Επομένως λοιπόν η θέση και το περιεχόμενο του δεν τους αφορά και δεν έχουν λόγο να ζυγώσουν και να διατρέξουν κίνδυνο. Αυτοί ας κοιτάζουν με ποιο τρόπο θα είναι εποικοδομητική η παρουσία τους στο χωριό και τίποτε άλλο. Οι κάτοικοι λοιπόν που μένουν και τιμούν αυτό με την παρουσία τους βιώνοντας τα όποια προβλήματα είναι και τολμηροί και τον παρακολουθούν και τον στηρίζουν αψηφώντας τους ενδεχόμενους κινδύνους του κτιρίου το οποίο προσφέρει μια εξαιρετική καλλιτεχνική αντίθεση. Ασχοληθείτε λοιπόν με κάτι άλλο γιατί εκτίθεστε δείχνοντας το πραγματικό σας πρόσωπο. Περιμένουμε κατ' ιδίαν τις προτάσεις τους για το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ
Ο Εκπρόσωπος Τοπικού Διαμερίσματος Αγόριανης
Καφεντζής Γ. Δημήτριος»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος