Χώρος προσωρινής φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών στο ΚΤΕΟ Κροκεών

Mayfair_Club

Προτείνεται με στόχο την ολιγοήμερη διαμονή προσφύγων-μεταναστών που εντοπίζονται στη Λακωνία

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 17:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χώρος προσωρινής φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών στο ΚΤΕΟ Κροκεών

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του «Λακωνικού Τύπου» αναφορικά με την πρόταση για τη στέγαση κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στο πρώην Δημόσιο ΚΤΕΟ των Κροκεών.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής, Σταύρος Αραχωβίτης, εφόσον προχωρήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, θα πρόκειται καθαρά για κέντρο καταγραφής παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών που εντοπίζονται κατά καιρούς στα λακωνικά παράλια, ο οποίος θα λειτουργήσει ως  χώρος προσωρινής φιλοξενίας για σύντομο χρονικό διάστημα, της τάξης των μερικών ημερών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν προκύπτει πρόθεση για δημιουργία κέντρου μόνιμης φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών στο ΚΤΕΟ Κροκεών.

Στόχος είναι να υπάρχει ένας μόνιμος χώρος για την προσωρινή διαμονή των αλλοδαπών στη Λακωνία, έως ότου αποφασιστεί η τύχη τους. Και αυτό καθώς, όποτε ανέκυπτε υπόθεση εντοπισμού προσφύγων-μεταναστών, αναζητούταν διαφορετικός -κάθε φορά- χώρος για τη φιλοξενία τους. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του κλειστού γυμναστηρίου Βλαχιώτη, όπου διέμειναν για μερικές ημέρες, υπήκοοι Κουρδιστάν, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Μάνης. Στο παρελθόν, εξάλλου, αλλοδαποί είχαν φιλοξενηθεί σε κτίρια της Νεάπολης, του Γυθείου κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΚ Κροκεών του Δ. Ευρώτα έχει συγκαλέσει σύσκεψη-συζήτηση φορέων και πολιτών για το παραπάνω θέμα, απόψε Τετάρτη 10/1 και ώρα 7.00 μμ στο δημαρχείο Κροκεών.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος