«Αναδεικνύουμε τη Λακωνία σε έναν από τους δυναμικότερους οικονομικούς πυλώνες»

Mayfair_Club

Π. Τατούλης κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 17:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αναδεικνύουμε τη Λακωνία σε έναν από τους δυναμικότερους οικονομικούς πυλώνες»

«Ο Επιμελητηριακός θεσμός είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για το πώς θα αναπτυχθεί η οικονομία στην περιοχή της Λακωνίας» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στη Σπάρτη.

«Πρέπει να οργανώσουμε συγκεκριμένα project, μαζί με το Επιμελητήριο, καθώς αποτελεί το θεσμό που μπορεί να κινήσει την παραγωγική διαδικασία», δήλωσε ακόμα ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε, επίσης, τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια «για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της οικονομίας, αλλά και τον  κρίσιμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Τόνισε, μάλιστα, την πεποίθηση του πώς η Λακωνία μπορεί να είναι τα επόμενα χρόνια από τους πιο δυναμικούς οικονομικούς προορισμούς και στον τομέα της ενέργειας, καθώς μέσα από το κοίτασμα της ΑΟΖ, θα υπάρχουν σημαντικά έσοδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ιδίως για τη Λακωνία, λόγω της γειτνίασής της με το κοίτασμα.

Ο περιφερειάρχης έθεσε σε προτεραιότητα την οργάνωση μίας έκθεσης, που να προβάλλει τις παραγωγικές δραστηριότητες και τα πλεονεκτήματα των μελών του Επιμελητηρίου στην οργάνωση της οικονομίας.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κάνουμε κάθε φορά σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η έλλειψη ΒΙΠΕ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο πρέπει να τεθεί στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου. Να δούμε συστηματικά αυτή την προσπάθεια και να την οργανώσουμε. Εμείς προσπαθούμε να οργανώσουμε την πρώτη θερμοκοιτίδα νεανικής επιχειρηματικότητας και θέλουμε συνεργάτη μας το Επιμελητήριο. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε οργανωμένα προγράμματα, τα οποία θα ενισχύσουν την τοπική μας κοινωνία».

Αναφερόμενος στο παραεμπόριο, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι είναι ένα θέμα, το οποίο μπορεί να περιοριστεί. «Θα πρέπει να δούμε συντονισμένα μαζί με το Επιμελητήριο, πώς θα το περιορίσουμε, γιατί είναι αυτό που δυναμιτίζει την ισόρροπη λειτουργία της οικονομίας».
«Κάνουμε αυτά τα επτά χρόνια μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε από την περιθωριοποίηση της την Λακωνία και να την κάνουμε γνωστή, ενσωματώνοντάς την ως ένα νέο δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης.

Την ανάγκη αξιοποίησης των καινούργιων υποδομών και την οργάνωση νέων εκεί που δεν υπάρχουν, ανέδειξε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η Λακωνία στα επόμενα χρόνια θα είναι από τους δυναμικότερους προορισμούς οικονομικής δραστηριότητας».

«Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η προσπάθεια που κάνουμε για την δημιουργία Περιφερειακής Τράπεζας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ χρηματοδοτικά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που είναι ο κορμός της οικονομίας μας και στο επίπεδο της ρευστότητας, αλλά και της εγγύησης των καταθέσεων» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας Τάκης Καρράς, Γιάννης Μπουκουβάλας, Μαντώ Μπελεγρή, Χαράλαμπος Σκούρος, Γιάννης Τζεφεράκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος