Αγανακτισμένοι από τις διαρρήξεις οι κάτοικοι των Βορείων Δήμων

Υπέβαλαν μήνυση ενώ απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 10:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγανακτισμένοι από τις διαρρήξεις οι κάτοικοι των Βορείων Δήμων

Υπό καθεστώς φόβου λόγω των συχνότατων διαρρήξεων-κλοπών στην περιοχή τους, βρίσκονται οι κάτοικοι των Βορείων Δήμων της Λακωνίας, σύμφωνα με καταγγελίες τους. Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος Αθηνών-συνήγορος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, αναφέρει:

«Οι περήφανοι πολίτες των Βορείων Δήμων Λακωνίας, ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και με τον φόβο, καθώς οι διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι δράστες δρουν ανενόχλητοι και εισβάλουν με όπλα σε κατοικημένες και εξοχικές κατοικίες. Μια περιουσία που απέκτησε ο καθένας με πολύ κόπο και που σίγουρα εκτός από μεγάλη οικονομική επένδυση είναι και συναισθηματική. Για πρώτη φορά, μόνιμοι κάτοικοι των Βορείων Δήμων Λακωνίας, αναγκάζονται να φύγουν στα παιδιά τους στην Αθήνα, υπό τον φόβο των επαναλαμβανόμενων διαρρήξεων. Τα παιδιά τους, που διαμένουν στην Αθήνα, φοβούνται να κατέβουν στα χωριά, για την καθιερωμένη παραδοσιακή συλλογή ελαιοκάρπου.

Ζητούμε την προστασία της πολιτείας και όχι της μικρής δύναμης της αστυνομίας. Στα χωριά μας, δεν κατοικούν Ρομά.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την ίδρυση μόνιμου αστυνομικού σταθμού στους βόρειους δήμους Λακωνίας. Μέχρι την ίδρυση μόνιμου αστυνομικού σταθμού, ζητούμε την μόνιμη εγκατάσταση περιπολικού της αστυνομίας στους βόρειους δήμους Λακωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και ίσως θρηνήσουμε θύματα».

Μηνυτήρια αναφορά
στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την Παρασκευή (12/1) ο κ. Τσίχλης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αίτημα «την αναζήτηση ευθυνών για τυχόν παραλείψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά την ελλιπή αστυνόμευση στους Βορείους δήμους Λακωνίας(ιδιαίτερα στην δημοτική ενότητα Πελλάνας) και την έλλειψη οργανωτικού σχεδίου αστυνόμευσης, με συνέπεια να κινδυνεύουν άνθρωποι, περιουσίες και συμπατριώτες μας να αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα υπό το καθεστώς ανασφάλειας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα