Απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα Δευτέρα οι δικηγόροι του Γυθείου

Αντιδρώντας στην ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου

Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 12:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα Δευτέρα οι δικηγόροι του Γυθείου

Μετά την απόφαση της έκτακτης Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας -πλην των προέδρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης- που συνεδρίασε την Κυριακή 14/1, ενόψει της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας (15/1) και αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου από τα καθήκοντα τους, για σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου εκφράζει την πλήρη αντίθεση του: «Στην προβλεπόμενη εισαγωγή του θεσμού της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε μια σειρά υποθέσεων, κατά τρόπο ώστε να επιβαρύνεται υπέρμετρα και αναίτια ο πολίτης  με ένα υποχρεωτικό στάδιο πριν ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμά του για την προσφυγή στον φυσικό δικαστή του, την στιγμή δε, που λόγω των χαρακτηριστικών αυτών η υποχρεωτικότητα του θεσμού έχει απορριφθεί ως επιλογή στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών εννόμων τάξεων. Επιπλέον διαμορφώνεται ένα επιχειρηματικό περιβάλλον συγκεκριμένων συμφερόντων που στερείται οποιουδήποτε εχεγγύου διαφάνειας και αξιοκρατίας, σε επίπεδο παράλληλο του τόσο ευαίσθητου θεσμού της Δικαιοσύνης. Αιτούμεθα την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti