Καθαρίζει ρέματα και ποτάμια σε όλη την επικράτειά του ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με στόχο την αποφυγή πλημμυρών

Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 15:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθαρίζει ρέματα και ποτάμια σε όλη την επικράτειά του ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Σπάρτης  για  την απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, φερτών υλικών και  απορριμμάτων, για την καλύτερη παροχέτευση των νερών και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με την 111/2017ε μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προϋπολογισμού 56.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα δίνεται στα σημεία, που διαχρονικά παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης «από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ένας από τους στόχους της, ήταν ο τακτικός καθαρισμός  ποταμών και ρεμάτων.

Τον χειμώνα του 2014 ξεκινήσαμε τις προσπάθειες μας και έχουμε πλέον καθαρίσει αρκετά ρέματα τα οποία ήταν ακαθάριστα όχι μόνο για  χρόνια αλλά για δεκαετίες.

Οι συγκρίσεις σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο είναι καταλυτικές,  γεγονός που ενισχύει τις προσπάθειές μας για την εκπλήρωση του αρχικού μας στόχου, τον καθαρισμό δηλαδή όλων των ποταμών και ρεμάτων.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθεια και  λαμβάνουμε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων από καιρικά φαινόμενα με μοναδική μας επιδίωξη την  αναβάθμιση ποιότητας ζωής  των πολιτών και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος» καταλήγει ο Δ. Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti