Πιστοποιημένοι διασώστες ΚΑΡΠΑ 55 πυροσβέστες της Λακωνίας! (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 16:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πιστοποιημένοι διασώστες ΚΑΡΠΑ 55 πυροσβέστες της Λακωνίας! (ΦΩΤΟ)

Πενήντα πέντε εθελοντές και επαγγελματίες πυροσβέστες -με επικεφαλής τον Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο- από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς και τον Εθελοντικό Σταθμό Πετρίνας ταξίδεψαν το Σάββατο 3/2 στην Αθήνα προκειμένου να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν δωρεάν στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων: Αναγνώριση θύματος καρδιακής ανακοπής, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγμονής και πνιγμού και τοποθέτηση θύματος με απώλεια αισθήσεων σε θέση ασφαλείας.

Με το πέρας της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες παρέλαβαν πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης το οποίο έχει πανευρωπαϊκή ισχύ για 3 χρόνια.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν 20 εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης - μέλη της ομάδας εργασίας ΚΑΡ.ΠΑ / Εντατικής Θεραπείας και ΠΕ Νοσηλευτικής στην Καρδιολογία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκπαίδευση ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί σε πυροσβέστες στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Μυρτιάς και Πετρίνας είναι από τις ελάχιστες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, των οποίων το σύνολο -σχεδόν- του προσωπικού είναι πιστοποιημένοι ανανήπτες, μετά το προσωπικό των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σαγιάδας και Ύδρας.

Οι εκπαιδευόμενοι εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti