Τσίκνισαν και γλέντησαν απ’ άκρη σ’ άκρη στη Σπάρτη! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τσίκνισαν και γλέντησαν απ’ άκρη σ’ άκρη στη Σπάρτη! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου όπου είναι γνωστή σε πολλούς και ως «Κρεατινή», κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν διάφορα κρέατα στη σχάρα, γεμίζοντας έτσι τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Στη Σπάρτη, από την οδό Γυθείου έως και τα πεζοδρόμια της Κ. Παλαιολόγου, οι ψησταριές είχαν ανάψει από νωρίς, ενώ το κρασί -όπως συνηθίζεται- έρεε άφθονο!

Όμως και τα σχολεία της πόλης τίμησαν… δεόντως την Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια και άλλα εδέσματα, με φροντίδα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video

Φωτο-video: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος