Απάντησε το Υπουργείο Άμυνας στον Εμπορικό Σπάρτης για το ΚΕΕΜ

Mayfair_Club

«Αντιλαμβανόμαστε τους προβληματισμούς σας...»

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 13:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντησε το Υπουργείο Άμυνας στον Εμπορικό Σπάρτης για το ΚΕΕΜ

Σε τροχιά αναθεώρησης του σχεδιασμού για τις δομές του Στρατού Ξηράς φαίνεται ότι βρίσκεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για το κλείσιμο (ή υποβάθμιση) των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Έτσι, μετά την απάντηση στο Επιμελητήριο Λακωνίας για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη κατάργηση (ή αλλαγή στη μορφή λειτουργίας) του ΚΕΕΜ, το Υπουργείο απάντησε και στην επιστολή που είχε αποστείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης.

Αναλυτικά, το ΥΠΕΘΑ, απευθυνόμενο στον πρόεδρο του Εμπορικού Σπάρτης, κ. Παναγιώτη Φλώρο, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης της Δομής Δυνάμεων με σκοπό τη βελτίωση τόσο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ε.Δ. όσο και της στελέχωσης, επανεξετάζεται το σύνολο των Δομών του Στρατού Ξηράς.

Αντιλαμβανόμαστε τους προβληματισμούς σας και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας.

Θα λάβουμε δε σοβαρά υπόψη τα όσα αναλυτικά εκθέτετε στην με άριθ. πρωτ: 3/22-1-2018 επιστολή σας.

Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας και είμαστε στη διάθεση σας.

Αλέξανδρος Χατζηαλεξανδρής
Σχης (ΜΧ)
Διευθυντής ΣΓ ΥΕΘΑ»

Η επιστολή του Εμπορικού Σπάρτης
Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που υπέγραφε ο Παναγιώτης Φλώρος, είχε ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή την πρόθεσή σας για αναδιοργάνωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων που αποσκοπεί στην βελτίωση των  επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους, θα θέλαμε να εξετάσετε σοβαρά πέρα από τα δημοσιονομικά δεδομένα τις κοινωνικές επιπτώσεις στον τόπο μας.

Το ΚΕΕΜ Σπάρτης για 60 χρόνια έχει γίνει συμπλήρωμα αυτής της πόλης και του νομού γενικότερα προσφέροντας στην πόλη μας πέρα από την οικονομική υποστήριξη και την κουλτούρα που φέρνουν μαζί τους στελέχη και στρατιώτες.

Σε ένα παραμεθόριο νομό ουσιαστικά σε μικρή πόλη 17.000 κατοίκων δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορούν να μας λείψουν νέοι άνθρωποι σε ένα γηρασμένο νομό.

Η πόλη μας αυτή τη στιγμή με το μεγάλο όνομα αλλά μικρή σε πληθυσμό προσπαθεί με την κατασκευή νέου μουσείου να βελτιώσει την επισκεψιμότητά της.

Καταργώντας το ΚΕΕΜ από Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην πόλη μας ουσιαστικά γυρίζουμε πολύ πίσω. Πόσο μάλλον αν χάσουμε και την Νοσηλευτική Σχολή που και αυτό ψιθυρίζεται.

Θα είναι για εμάς η απόλυτη καταστροφή σε όλα τα επίπεδα.

Στο ΚΕΕΜ αυτή την στιγμή το στελεχιακό δυναμικό του είναι 150 με 200 άτομα που μεταφράζονται σε οικογένειες οι οποίες εξακτινώνουν τον πλουτισμό και την κουλτούρα  τους σε όλες τις δραστηριότητες της πόλης. Σε οικονομική βάση 200.000 το μήνα, 2.400.000 το χρόνο θα λείψουν από την πόλη μας.

Πέρα από αυτό οι νεοσύλλεκτοι στρατεύσιμοι μαζί με τους επισκέπτες συγγενείς τους για τις   ανάγκες της καθημερινότητάς τους συμβάλλουν οικονομικά στην πόλη μας με το ποσό των 1.800.000 - 2.000.000 περίπου το χρόνο.

Τέλος για τις ανάγκες του στρατοπέδου (σίτιση - καθαριότητα - συντήρηση κτλ) εισρέει στην πόλη μας το ποσό 1.500.000 ευρώ. Ποσό που μοιράζονται περίπου 60 επιχειρήσεις οι οποίες κατά βάση προωθούν προϊόντα που παράγει ο νομός μας.

Προσθέτοντας τα παραπάνω ποσά το νούμερο που προκύπτει είναι περίπου 5.700.000 το χρόνο, ποσό που δηλώνει τις οικονομικές συνέπειες που θα επέλθουν στην πόλη μας αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωρίσουμε ότι το στρατόπεδό μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας με πολύ καλές εγκαταστάσεις και στο θέμα της σίτισης οργανωμένο έτσι που θα ζήλευαν 5άστερα ξενοδοχεία. Είναι ίσως το μοναδικό στρατόπεδο με τις σχολές Μαγείρων, Αρτοποιών και Οδηγών που προσφέρει εμπειρίες για την πολιτική σταδιοδρομία των στρατεύσιμων.

Πόσο μάλλον σε μια χώρα που κατά βάση είναι τουριστική και οι περισσότεροι εξ αυτών θα στελεχώσουν αύριο επιχειρήσεις του είδους.

Κάτι άλλο που θα θέλαμε να σας επισημάνουμε είναι ότι το στελεχιακό δυναμικό είναι πολύ καλά εκπαιδευμένο στην υποδοχή προσαρμογής των νεοσυλλέκτων σε αντίθεση με τα προκεχωρημένα τάγματα λόγω παρουσίας παλιών στρατιωτών και στελεχιακού δυναμικού προσαρμοσμένου σε άλλες ανάγκες.

Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν σας και με τη δέουσα προσοχή τις ανησυχίες μας στην διαδικασία λήψης των όποιων αποφάσεών σας.

Υ.Γ. Τις θέσεις μας αυτές συμμερίζονται η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης, το Επιμελητήριο Λακωνίας, όλοι οι Συλλογικοί Φορείς, οι πολίτες της Σπάρτης και του νομού γενικότερα».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος