Πεζοπορία του ΕΟΣ Σπάρτης στη διαδρομή Τσίντζινα-Ανάληψη-Βασσαράς

Mayfair_Club
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 15:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πεζοπορία του ΕΟΣ Σπάρτης στη διαδρομή Τσίντζινα-Ανάληψη-Βασσαράς

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί εξόρμηση στον Πάρνωνα.  

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από τα Τσίντζινα στην Ανάληψη (Σταματήρα, 1.360 μ.) μέσω Γόγγενας και στη συνέχεια, κατάβαση απευθείας στο Βασσαρά.
 
Oι ώρες πορείας ανέρχονται σε περίπου έξι, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β+ (μέτρια - δύσκολη).

Η πορεία είναι μέτριας δυσκολίας -ιδίως για το τμήμα της κατάβασης από Ανάληψη στο Βασσαρά, το οποίο έχει έντονη κλίση και σχετική ολισθηρότητα -ειδικά εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για βροχοπτώσεις την προηγούμενη ημέρα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να συμμετέχουν εντελώς αρχάριοι ή όσοι δεν έχουν κατάλληλα παπούτσια (απλά «αθλητικά» στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνιστώνται!).

Κατά τα λοιπά, απαραίτητα για τη συμμετοχή η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, ζεστός ρουχισμός, σκούφος-γάντια κλπ ) και επαρκής ποσότητα νερού.    Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 7:30΄ το πρωί της Κυριακής από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ στα Τσίντζινα, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές της εξόρμησης κ. Γιάννη Σταυρόπουλο (6974 887378) και Αργύρη Ρουσέτο (6973 735795) , μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 10/2.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος