Δήλωση Αραχωβίτη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης

Mayfair_Club

«Η έκφραση γνώμης και αγάπης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια…»

Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 12:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δήλωση Αραχωβίτη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης

«Οι ρόλοι κάθε αρχής είναι απόλυτα διακριτοί ως προς τις αρμοδιότητες και τις παρεμβάσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται.  Η έκφραση γνώμης, αγάπης και συμπάθειας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια της παρέμβασης στα της εκκλησιαστικής τάξης» ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του για την εκλογή του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Αναλυτικά, ο κ. Αραχωβίτης αναφέρει τα εξής:

«Το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, πληρώθηκε η θέση του Μητροπολίτη Μάνης με τη χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου. Η Ιερά Σύνοδος είχε να επιλέξει μεταξύ δύο ιδιαίτερα άξιων και συνετών ποιμένων, του αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου και του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπαθανασίου. Και οι δύο υποψηφιότητες αποτελούν τιμή για τη Μητρόπολη Μάνης.

Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο με τη διαδικασία της εκλογής, ως μόνη αρμόδια να αποφασίσει.

Οι ρόλοι κάθε αρχής είναι απόλυτα διακριτοί ως προς τις αρμοδιότητες και τις παρεμβάσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται.

Η έκφραση γνώμης, αγάπης και συμπάθειας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια της παρέμβασης στα της εκκλησιαστικής τάξης.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, το νέο ποιμενάρχη Μάνης και του ευχόμαστε "Πάντα άξιος"!

Του ευχόμαστε επίσης να ποιμαινεί με σύνεση και αγάπη το ποίμνιο της Μάνης και να είναι σίγουρος ότι ο λαός της Μάνης θα τον αγκαλιάσει και θα του ανταποδώσει την αγάπη του".

Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος