Δαβάκης στην Κυβέρνηση: «Δώστε τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν από το 2015 στα Βάτικα»

Mayfair_Club
Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 15:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης στην Κυβέρνηση: «Δώστε τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν από το 2015 στα Βάτικα»

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων που εκκρεμούν για τις επιχειρήσεις και τους αγρότες που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του 2015 στα Βάτικα, ζητά να πληροφορηθεί με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Επιπλέον, στην ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης ζητά την απλοποίηση των διαδικασιών αποζημίωσης και  την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου οι πληγέντες να διευκολυνθούν στη λήψη χαμηλότοκων δανείων από τις τράπεζες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν.

Ακολουθεί το κείμενο της ερωτήσεως του κ. Δαβάκη:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

Έχουν παρέλθει 2,5 χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2015  που έπληξε την Δημοτική Ενότητα Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, σε κατοικίες και επιχειρήσεις και δυστυχώς όλοι όσοι επλήγησαν δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

Συγκεκριμένα έχει καθυστερήσει και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα να χορηγηθούν τραπεζικά δάνεια για την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες, εξαιτίας του μη σωστού συντονισμού και συνεργασίας  μεταξύ Τραπεζών και των αρμοδίων του Υπουργείου Υποδομών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το προσεχές διάστημα να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων των αγροτών από το πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αρμοδιότητας ΠΣΕΑ.
Δυστυχώς το πολύπλοκο νομοθετικό πλαίσιο και η εμπλοκή πολλών κρατικών δομών στις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, αλλά και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα γεγονότα αυτά από την παρούσα κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους πολίτες.

Συνεπώς, με δεδομένο ότι τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια και η χώρα μας μοιάζει απροετοίμαστη για τον χειρισμό τους, είναι αναγκαίο να υπάρξει απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και καλύτερος συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση και χωρίς καθυστερήσεις αποζημίωση των πληγέντων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ.Υπουργοί:
1. Σχεδιάζουν να προβούν στην απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου αποζημιώσεων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία;
2. Πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στις πληγείσες επιχειρήσεις;
3. Πως σκοπεύει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει όταν οι Τράπεζες αρνούνται την ευνοϊκή δανειοδότηση  των πολιτών που έχουν πληγεί;
4. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών από τοπρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αρμοδιότητας ΠΣΕΑ;


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος