Διαμαρτυρόμενη και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης στη ΔΟΥ Σπάρτης

Mayfair_Club
Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 17:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτυρόμενη και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης στη ΔΟΥ Σπάρτης

Μετά το Σύλλογο Αγροτοκτηνοτρόφων Λακωνίας (θέμα) και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καλεί όλες τις γυναίκες τις μισθωτές, τις αυταπασχολούμενες, τις νέες γυναίκες και τις συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/2 και ώρα 10:00 μμ στην Εφορία Σπάρτης, «ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών». Επίσης, η Ομάδα θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο της Τρίπολης (27/2-6:00 μμ) ενάντια στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Απευθυνόμαστε σε εσένα :
- που είσαι μισθωτή ή άνεργη και προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα κάθε μήνα με τα ψίχουλα του κατώτατου ή “υποκατώτατου” μισθού ή της μερικής απασχόλησης.
- που είσαι αυταπασχολούμενη και ζεις καθημερινά με το βραχνά της επιβίωσης έχοντας τους υπέρογκους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να σε πνίγουν.
- που είσαι συνταξιούχος και η πετσοκομμένη σύνταξή σου δε φτάνει ούτε για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες υγείας και πρόνοιας που είσαι αναγκασμένη να τις ακριβοπληρώνεις.
- που είσαι νέα μητέρα και δυσκολεύεσαι να καλύψεις ακόμα και τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών σου.

Αυτοί που συνέτριψαν μισθούς και δικαιώματα, που εξαπολύουν τη μία φοροεπιδρομή μετά την άλλη, που μας αφήνουν βορά στις ορέξεις των τραπεζών είναι η αιτία που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι τραπεζίτες σφίγγουν τη θηλιά του χρέους στο λαιμό των οικογενειών μας. Θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα μας, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, να μας πετάξουν στο δρόμο. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι έρχεται «ανάπτυξη», θα έχουμε δουλειά… κλπ. Γι’ αυτό οργανώνονται συνέδρια στις περιφέρειες της χώρας, όπως αυτό της Τρίπολης, που εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν αυταπάτες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την “ανάπτυξη” και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μαζί με σωματεία εργαζομένων, αυταπασχολουμένων θα είμαστε το στήριγμα για να μη χάσει καμία λαϊκή οικογένεια το σπίτι της. Ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:
- Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
- Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
- Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας για χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Καμία κατάσχεση μισθού ή σύνταξης από τραπεζικό λογαριασμό.
- Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε αυταπασχολούμενου και αυταπασχολούμενης
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Σύνθημα των κινητοποιήσεων το “Όλοι στον Αγώνα! Θα νικήσουμε!”»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος