Κάτοικοι των Χρυσάφων «αποτρέπουν» την ίδρυση ΚΔΑΥ στο χωριό τους (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 12:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάτοικοι των Χρυσάφων «αποτρέπουν» την ίδρυση ΚΔΑΥ στο χωριό τους (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα της ίδρυσης Κέντρου Διαλογής Ανανεώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (21/2).

Κάτοικοι των Χρυσάφων κατέκλυσαν το παλαιό δημαρχιακό μέγαρο για να εκφράσουν την αντίθεση τους στη ίδρυση στην περιοχή τους, μονάδας μηχανικής διαλογής - ΚΔΑΥ και μονάδας παρασκευής εδαφοβελτιωτικών από μη επικίνδυνα απόβλητα. Η εν λόγω πρόταση, που προέκρινε την ευρύτερη περιοχή των Χρυσάφων, ήρθε από μελετητή  δασολόγο μετά από  αξιολόγηση εναλλακτικών δασικών εκτάσεων.

Ο χώρος που συγκέντρωσε την υψηλότερη μοριοδότηση για χωροθέτηση της νέας μονάδας στον Δ. Σπάρτης ήταν εκείνος που βρίσκεται πλησίον των Χρυσάφων (θέση μεταξύ του χωριού και του ΧΑΔΑ Αφυσσού). Απορρίπτοντας μια τέτοια προοπτική, κάτοικοι του χωριού με τους εκπροσώπους τους, τοποθετήθηκαν με επιχειρήματα κατά της εγκατάστασης των μονάδων, υποστηρίζοντας ότι θα καταστούν επιζήμιες για την υγεία και τις δραστηριότητές τους. Οι κάτοικοι διεκδίκησαν -όπως  έχουν το δικαίωμα- αλλά και η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της, έδειξε ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, καθώς μετά τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης ζήτησε η έκταση των Χρυσάφων να τεθεί εκτός των υποψήφιων περιοχών για ίδρυση ΚΔΑΥ. Επίσης, ο κ. Βαλιώτης πρότεινε το θέμα να συζητηθεί ξανά σε επόμενη συνεδρίαση, αναμένοντας -όπως είπε- και τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβούλιου για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση

Δείτε απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian channel

Φωτο-video: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος