Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Πολιτισμού στη Σπάρτη για νέο Μουσείο και «Ξενία»!

Mayfair_Club

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου - Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις και οι πιθανές εξαγγελίες τους

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 14:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Πολιτισμού στη Σπάρτη για νέο Μουσείο και «Ξενία»!

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθούν τη Σπάρτη την Τρίτη 27/2, ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης θα βρεθεί στις 11:00 στο χώρο του «ΞΕΝΙΑ» με τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλιώτη, όπου θα κάνουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Κατόπιν, στις 11:30΄ πμ, οι κκ Χαρίτσης και Βαλιώτης θα μεταβούν στο οικόπεδο του  «ΧΥΜΟΦΙΞ» όπου θα βρίσκεται και η Λ. Κονιόρδου για κοινές δηλώσεις αναφορικά με το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.  

Η επίσκεψη των δύο στελεχών της κυβέρνησης στη Σπάρτη και μάλιστα η (συμβολική) παρουσία τους σε χώρους όπου επίκεινται να υλοποιηθούν δύο έργα που αποτελούν (ανεκπλήρωτο) όραμα αρκετών δεκαετιών (το κέντρο πολιτισμού και διοικητικών υπηρεσιών στο «Ξενία» και το νέο μουσείο στο «Χυμοφίξ»), προφανώς αφήνει περιθώριο (συγκρατημένης) αισιοδοξίας αναφορικά με την εξαγγελία άμεσων(;) εξελίξεων. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί και η δήλωση (με σιγουριά) της γενικής γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Μαρία Βλαζάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σπάρτη: «Κύριε Δήμαρχε, η Σπάρτη θα αποκτήσει νέο μουσείο…» ανέφερε με μειδίαμα προς τον Ευ. Βαλιώτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος