Άμεσα μέτρα για την προστασία του Ευρώτα διεκδικεί ο Στ. Χρυσαδάκος

Mayfair_Club

Επερώτηση στο ΠΣ Πελοποννήσου

Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 16:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άμεσα μέτρα για την προστασία του Ευρώτα διεκδικεί ο Στ. Χρυσαδάκος

Στην συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε η επερώτηση των μελών της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πελοποννήσου», Σταύρου Χρυσαδάκου και Αλεξανδρή Σαράντου, για την ρύπανση - μόλυνση του ποταμού Ευρώτα.

Την επερώτηση ανέπτυξε ο Σταύρος Χρυσαδάκος και απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Όπως επισημαίνει η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου», «μέσα από αυτή αναδείξαμε την σημασία του ποταμού για το υδατικό δυναμικό του νομού, την ευαισθησία του οικοσυστήματος και την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του. Η απάντηση της κ. Τζανετέα κινήθηκε σε γενικές αναφορές και εστίασε στο θέμα των ελέγχων που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη να καταγραφούν οι βασικές πηγές που ρυπαίνουν και να ξανασυζητηθεί εκτενέστερα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επίσης, ζητήσαμε να μάθουμε τα αποτελέσματα - τα ευρήματα των ελέγχων και καταθέσαμε την διαφωνία μας για την ένταξη του Ευρώτα στο Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας με έδρα το Άστρος του Νομού Αρκαδίας (Ν. 4519/2018 "Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις")».

Η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου προσθέτει: «Προτείναμε και έγινε κατ' αρχή δεκτό να ζητήσουμε εξαίρεση του Ευρώτα. Το σύνολο του ποταμού να αποτελέσει αντικείμενο ενός Φορέα Διαχείρισης με συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων από τους οποίους διέρχεται ο ποταμός.

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την συζήτηση (πρωτολογίες - δευτερολογίες, παρέμβαση του Περιφερειάρχη, κλπ).

Τέλος θα συνεχίσουμε την παρέμβαση μας ζητώντας έγγραφα από τις Υπηρεσίες και θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας.

Δεν κάναμε απλά μια επερώτηση για τη συγκυρία. Μας ενδιαφέρει η ουσία ανάληψης πρωτοβουλιών, πίεσης και διεκδίκησης λύσεων για την βελτίωση και την αποτροπή της ρύπανσης του Ευρώτα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος