Οικολόγοι Πράσινοι: «Κάστρο» και «Γέφυρα» πλήττουν τη Μονεμβασιά

Mayfair_Club

Διαπιστώνουν γεωγραφική σύγχυση στις αγορές της Κίνας και άλλων χωρών - Αιτούνται την καθιέρωση της γενικής ονομασίας «Μονεμβασιά»

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 16:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οικολόγοι Πράσινοι: «Κάστρο» και «Γέφυρα» πλήττουν τη Μονεμβασιά

Οι προσδιορισμοί «Γέφυρα» και «Καστροπολιτεία» αλλοιώνουν το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Μονεμβασιά, προκαλώντας σύγχυση στις αγορές της Κίνας και άλλων χωρών, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Για το λόγο αυτό ζητούν από τα  Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού την επαναφορά και χρήση της γενικής ονομασίας «Μονεμβασιά», για τις τοποθεσίες τόσο της καστροπολιτείας, όσο και της Γέφυρας. «Με την αποκατάσταση του ονόματος της η Μονεμβασιά, και την επαναφορά της ιστορικής αλήθειας, το πραγματικό πρόσωπο της Μονεμβασιάς θα λάμψει διεθνώς» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων έχει ως εξής:

«Πως καταστρέφεται η δυναμική της Μονεμβασιάς σαν ταξιδιωτικός προορισμός στην Κίνα

Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένης πλευράς το όνομα Μονεμβασία παράνομα, παράτυπα και παράλογα έχει απονεμηθεί στο χωρίο που ονομαζόταν Γέφυρα, που βρίσκεται πρίν την Μονεμβασιά.

Ωστόσο, αυτό έχει δημιουργήσει πολλές φορές λάθος εντύπωση, αλλά ποτέ στο βαθμό που συμβαίνει σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην Κίνα, αλλά και σε άλλες ανερχόμενες τουριστικές αγορές, υπάρχει η εντύπωση ότι η Μονεμβασιά είναι η Γέφυρα, ένα συμπαθές μέν, αλλά χωρίς κανένα άλλο στοιχείο δε που να το διαφοροποιεί από τα χιλιάδες άλλα γραφικά ελληνικά παραθαλάσσια θέρετρα.

Ισχυρό παράδειγμα η ιστοσελίδα μίας εκ των 5 μεγαλύτερων τουριστικών ιστοσελίδων στην Κίνα, της ly.com , στην οποία όταν βάζεις το όνομα της Μονεμβάσιας στα λατινικά στην αναζήτηση, βγαίνει συγκεκριμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην προηγουμένως αποκαλούμενη Γέφυρα.

Φυσικά είναι γνωστή και η ιστορία ζευγαριού από Ασία που έμεινε 2 εβδομάδες στο χωριό έξω από το κάστρο, χωρίς ποτέ να το επισκεφτεί, και έμαθε ότι υπάρχει μόνο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του!!!

Με την αποκατάσταση του ονόματος της η Μονεμβασιά, και την επαναφορά της ιστορικής αλήθειας, το πραγματικό πρόσωπο της Μονεμβασιάς θα λάμψει διεθνώς, με τα οφέλη να είναι σημαντικά και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην παλαιώς αποκαλούμενη Γέφυρα.

Για το λόγο αυτό, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούν από τα  Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού την επαναφορά του Ονόματος Μονεμβασιάς σε αυτό που παράτυπα και παράλογα ονομάστηκε κάστρο Μονεμβασιάς, καθώς και της σημερινής Μονεμβασιάς σε Γέφυρα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος